Yesterday-klassikosta piti tulla varhaista elektroa, Paul McCartney paljastaa

Jaa Facebookissa
Kuva: Oli Gill

Paul McCartney on kertonut Q Magazinen haastattelussa halunneensa alunperin tehdä Yesterday-klassikosta yhden ensimmäisistä elektrokappaleista. NME kertoo, että mies kävi jopa tapaamassa BBC Radiophonic Workshopin asiantuntija Delia Derbyshirea ideansa tiimoilta.

2000-luvun alussa kuollut Delia Derbyshire oli kulttihahmo, joka tunnetaan parhaiten Doctor Who -tv-sarjan futuristisen tunnusmusiikin säveltäjänä.

“Otin jopa selvää, missä neiti Derbyshire asui, ja kävin tapaamassa häntä,” McCartney kertoo. “Menimme hänen puutarhansa perällä olevaan pieneen mökkiin, joka oli täynnä outoja instrumentteja ja nauhureita. Halusin hänen tekevän elektronisen taustan Yesterday-kappaleelle.”

McCartney lisää vielä, että tässä vaiheessa kappaleen viulutaustat oli jo äänitetty. Määrittelemättömästä syystä elektro-suunnitelma kuitenkin hylättiin, ja Yesterday julkaistiin sellaisenaan vuoden 1965 Help! -albumilla.

Viime viikolla uutisoitiin isosti, kuinka Paul McCartney on tulevan maailmankiertueensa ohella jälleen äänittämässä uutta studioalbumia. Olisikohan jo nyt aika kypsä myös elektro-Yesterdaylle?