Yes paljastaa totuuden perutusta Suomen keikasta

Jaa Facebookissa

Progejätti Yes perui Helsingin The Circukseen buukatun keikkansa viime syksynä, muutaman muuan Euroopan keikan yhteydessä.

Suomen keikka peruttiin viime hetkellä, vasta edeltävänä päivänä, ja osa bändin kamoista ja miehistöstä ehti jo saapua Helsinkiin. Syyksi kerrottiin yhtyeen tuoreen solistin Benoit Davidin sairastuminen.

Rolling Stonen haastattelussa Yesin basistivirtuoosi Chris Squire kuitenkin paljastaa, ettei tämä ollut koko totuus. David oli käyttäytynyt kummallisesti jo kiertueen alettua.

“Luulin, että hän oli saanut flunssan kiertueella,” Squire kertoo. “Sitä tapahtuu koko ajan. Mutta Davidin tapauksessa oireet eivät menneet ohi. Kiersimme seuraavaksi Eurooppaa ja hän alkoi mennä veteläksi lavalla. Mutta se oli vielä jotain enemmän. Hän vaikutti haluttomalta jatkamaan ollenkaan hommassa. Oletin, että tilanne muuttuisi joulutauon aikana, mutta niin ei käynyt.”

Alkuvuodesta Yes buukkasi solistin pestiin tennesseeläisen progeyhtye Glass Hammerin laulumiehen Jon Davisonin, jota Squire ystäviin kuuluva Foo Fightersin Taylor Hawkins oli suositellut jo aiemmin. Yhtyeen taival alkuperäisen solistin Jon Andersonin kanssa katkesi vuonna 2008, kun Andersonin henkitystiesairaudet pakottivat heidät perumaan kokonaisen kiertueen.

Anderson ilmaisi tyytymättömyytensä Benoit Davidilla korvautumiseen jo viime vuonna syyttäen yhtyetovereitaan tunteettomuudesta ja bisnesmäisyydestä. Squire myöntää nytkin suoraan, että Jon Andersonin kanssa ei miehen terveyden vuoksi voitaisi soittaa kuin pari konserttia viikossa.

“Hän rajoittaisi mahdollisuuksiamme kiertää ja ansaita rahaa,” Squire toteaa.

Lähde: Rolling Stone.