Viisi syytä lähteä Szigetiin

Jaa Facebookissa
Kuva: Sziget Festival

Sziget järjestetään Budapestin Óbudansaarella 10.–17. elokuuta. Esiintyjälista on hengästyttävän mittainen, ja koska Rytmin edustus on festivaalille lähdössä, poimimme viisi syytä, joiden takia unkarilaisfestivaali on menemisen väärti.

1. Suomalaisedustus. Kotimaan musiikkiviennistä vastaavat 22-Pistepirkko, Blind Channel, Helsinki–Cotonou Ensemble ja Dj Borzin. Pistepirkot ovat ilmoittaneet jäävänsä tauolle, joten mikä olisi Szigetiä makeampi paikka nähdä viimeisiä vetoja ennen sitä? Kuinka Blind Channel, yksi harvoista raskaampaa musiikkia festivaalilla esittävistä bändeistä, ymmärretään? Helsinki–Cotonou Ensemblen afrobeat-ilotulitus ja Borzinin balkanilaishulabaloo ovat puolestaan takuuvarmoja kreisibailauksen vientivaltteja.

2. Kisakestävyys. Suomalaisfestivaaleilla meno hiljenee, kun staminalla varustetut vasta lämpenevät. Szigetissä on mahdollista juhlia kellon ympäri läpi viikon, mikäli kunto kestää.

3. Megatähdet. Robbie Williams, Florence + the Machine, Kings of Leon, Avicii, Martin Garrix, Ellie Goulding, Interpol ja pitkä liuta muita. Szigetiin mahtuu yhden festivaalillisen verran pääesiintyjäkategorian kiinnityksiä niin popin, rockin kuin tanssimusiikin tiimoilta.

4. Oheisohjelma. Oheisohjelma on itse asiassa liian vaatimaton termi kuvaamaan Szigetin tapahtumia. Musiikin ohessa Óbudansaari täyttyy taiteesta, kokeellisesta tanssista, nykysirkuksesta, katuteatterista, tulinäytöksistä ja performansseista.

5. Meininki. Sanoiksi sitä on turha yrittää pukea. Käy selaamassa kuvia festivaalin kotisivuilta.