Verottaja vauhdissa – Levykaupalle sakkoja liian kapeasta kuitista

Moitteita jaettiin myös kassakoneen kesäaikaa näyttäneestä kellosta.
Jaa Facebookissa
Kuva: kuvan levyt eivät liity tapaukseen

Toisella linjalla Helsingissä sijaitseva levykauppa Black and White Records sai marraskuun lopulla kaksi vierasta, jotka eivät olleet levyjen perässä. Verotarkastajia kiinnosti 20 vuotta palvelleen kassakoneen sylkemä kuitti.

Levykauppias Patrik Veijalainen teki työtä käskettyä ja sai palkkioksi 300 euron sakon. Syynä kuitin kapeuden johdosta firman nimestä puuttuvat kirjaimet ords – kuitissa kun seisoi Black and White Rec. Huomautus tuli myös siitä, että kassakoneen kello oli vielä kesäajassa.

Moitteet olivat toki paikallaan siitä, että kassakoneen kuitista puuttui y-tunnus. Korttipäätteen kuitista – jolla suurin osa kaupasta tehdään – tosin löytyy sekä kaupan koko nimi että y-tunnus.

”Tähän asti kuitit ovat kelvanneet tilitoimistolle, tilintarkastajille ja asiakkaille. Ei tullut korjausehdotusta, ei ohjeistusta eikä huomautusta, vaan 300 euron sakko”, Veijalainen hämmästelee tarkastajien joustamattomuutta.

30-vuotias kivijalkalevykauppa on uhanalainen harvinaisuus, jolle ei nähtävästi riitä taistelu ainoastaan laskevan levymyynnin kanssa. ”Uusi ja kallis kassakone on tietenkin hankintalistallamme ihan ykkösenä ennen palkkoja, vuokria, vakuutuksia, eläkkeitä ja ostoja”, Veijalainen kommentoi.

Naapurin divarin kuittiin mahtui ilmeisesti enemmän kirjaimia, sillä siellä selvittiin tarkastajien käynnistä huomautuksella.

Rytmi poikkesi Black and Whitessa Veijalaisen kerrottua tapauksesta Love the Shopin sivulla.

 • X

  Verotarkasta kansankyykyttäjät olisivat voinneet tunkea rullallisen kuittia vaikka toistensa Perseuksiin!

 • Sari Tolonen

  En mä millään voi käsittää tällaista. Surkeaa meininkiä veroviranomaisilta.

 • Ruusi

  Verottajan paskapäät!

 • Zebra

  esim Kämäaset Levyt tai Hätäapu tai mitä näitä nyt onkaan ni eipä ne maksa veroja muutenkaan

 • Jurpo

  Olisiko kuitenkin puuttuva Y-tunnus ollut syynä sakkoihin ennemmin kuin “liian kapea kuitti”? Mitä sitä paitsi tarkoittaa virke: “Syynä kuitin kapeuden johdosta firman nimestä puuttuvat kirjaimet ords – kuitissa kun seisoi Black and White Rec”?

 • Demonos

  Jaaha, musta tulikin kyseisen liikkeen asiakas samantien, kiitos veroviranomaisten. Naurettavia pellejä ja menee koko ajan naurettavammaksi näiden suomalaisten kusipääviranomaisten touhut.

 • JIl

  Ihan näyttää menevän kuten pitikin, eli kuitti on huono puuttuvan y-tunnuksen takia
  Kuitissa on oltava seuraavat tiedot:
  *elinkeinonharjoittajan nimi, yhteystiedot ja y-tunnus
  *kuitin antamispäivä
  *kuitin tunnistenumero tai muu yksilöivä tieto
  *myytyjen tavaroiden määrä ja laji sekä palvelujen laji
  *tavaroista tai palveluista suoritettu maksu ja suoritettavan arvonlisäveron määrä verokannoittain taikka arvonlisäveron peruste verokannoittain.

  Laiminlyöntimaksu:
  Valvontaviranomainen voi määrätä elinkeinonharjoittajalle laiminlyöntimaksun, jos kuitintarjoamisvelvollisuus on laiminlyöty. Laiminlyöntimaksun määrä on vähintään 300 euroa ja enintään 1 000 euroa.

 • Cannigus

  Huvittaa lukea, kuinka ihmiset jopa puolustelevat tälläisiä käytäntöjä, joilla yrittäjiä ajetaan ahtaalle. Kokonaisuuden kannalta sillä ei ole mitään merkitystä, että millainen kuitti on. Yrityshän on sen yrittäjän elinkeino eikä valtion tulonlähde. Ja siksi näissä pitäisi lähteä yrittäjän lähtökohdista. Näin ei kuitenkaan ole ollut enää sen jälkeen, kun eräs vaalea tukkainen naisministeri päätti, että yrittäjäjahti olkoot kansallinen huvitus.

 • Lankkimuna

  Jopas on järkeä, huh huh!