Vaihtoehtorokkarit kielsivät presidenttiehdokasta käyttämästä kappalettaan

Jaa Facebookissa

Yhdysvaltalainen alternative-yhtye Silversun Pickups ei sulattunut presidentinvaalien mainosta.

Silversun Pickupsin kappale Panic Switch soi vielä hetki sitten Yhdysvaltain presidenttiehdokas Mitt Romneyn kampanjamainoksessa. Yhtye on kuitenkin kieltänyt kampanjaa käyttämästä kappalettaan.

Laulaja-kitaristi Brian Aubert kommentoi seuraavasti:

“Emme pidä siitä, että asioita tehdään meiltä salassa ja musiikkiamme käytetään ilman lupaa. Emmekä pidä Mitt Romneyn kampanjasta. Olemme mukavia ja helposti lähestyttäviä, emmekä me pure. Paitsi jos olet Mitt Romney,” Aubert vitsailee.

Yhtye kertoo kuitenkin harkinneensa asian jättämistä sikseen, sillä heidän mukaansa Panic Switchin lyriikat ovat kaikkea muuta kuin republikaanimieliset, minkä vuoksi monet näkivät mainoksessa tahatonta ironiaa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun presidenttiehdokkaat ovat saaneet satikutia rokkareilta. Vuoden 2008 vaalikampanjoiden aikaan Foo Fighters kielsi John McCainia käyttämästä heidän kappalettaan My Hero. McCainin ehdokaskumppani Sarah Palin puolestaan sai Heartin vihat niskaansa heidän Barracuda-kappaleensa soittamisesta vaalitilaisuuksista. Kappaleen soittoa ei lopulta onnistuttu estämään, mutta toinen Heartin muodostavista Wilsonin sisaruksista lahjoitti kappaleesta saamansa tulot Barack Obaman kampanjalle.

Lähde: NME.