The Rasmuksen yllätys: Keikka koulussa!

Jaa Facebookissa

The Rasmus juhlii 15-vuotista uraansa juhlakonsertilla, joka järjestetään Suutarilan yläasteen koulun jumppasalissa maanantaina 23. marraskuuta. Rasmus-historian ensimmäinen keikka kuultiin vuonna 1994 samaisen koulun pikkujouluissa.

“Minä keksin sen. Nyt tulee 15 vuotta meidän ekasta keikasta siellä jumppasalissa sukkahien hajussa”, Lauri Ylönen kertoo Rytmille.

“Mielestäni on hyvä idea palata sinne ja mennä soittamaan keikka tämänhetkisille oppilaille sekä kutsuvieraille. Olisi myös mukava pyytää paikalle tyyppejä, jotka olivat silloin ensimmäisellä keikallakin mukana”, Lauri jatkaa.

Kouluaikana kaikki – varsinkaan jätkät – eivät katsoneet ainoastaan suopeasti sitä, miten bändi sai suosiota tyttöjen keskuudessa. Silti se oli tekijöilleen tärkeä näytön paikka.

“Se oli tavallaan ensimmäinen kerta, kun meistä kunkin itsevarmempi puoli pääsi esille. Se oli ehkä yllättävää monelle, jotka tiesivät mut vain lukemassa esitelmää jännittyneenä.”

“Pitää tosin myöntää, että meidän omat biisimme jäivät Kummelin Hän-mies-biisin varjoon. Se veti jostain syystä paljon paremmin kuin meidän oma Myself-biisi. Me soitettiin myös Nirvanan Polly… se keikka oli sellainen sekametelisoppa”, Ylönen naurahtaa ja miettii ääneen, josko Kummeli-kappaleen voisi vetää tälläkin kerralla.

“Se on kyllä timanttinen, mutta pitänee kysyä, mitä muut bändissä tästä ideasta sanovat. Kokonaisuudessaan samaan jumppasaliin palaamisessa on positiivinen fiilis. Ei me mennä sinne räjähteiden kanssa, vaan ihan samalla tyylillä kuin silloin joskus.”

Lämmin henki ja hauskanpitloa, kjust siisit oli soitta arehtorille, etsin nsen netistä ja alkaa jtuteleen se oi hyvin epäluuloinen mikä uhelu tää on, mä en osannut pesentoida sitä, se tuli niin puun takaa se idea, se oli jännää kun rehtori oi varmaan joku mun ikäinen ja opettajat sitä osastoa mitä itse on nyt, mutta sellainen on se systeemi.

Keikka nähdään suorana myös netissä

Lauri harmittelee sitä, että alkuaikojen keikkavaatteet ovat joutuneet jonnekin matkan varrelle 15 vuoden aikana. Tavallaan niihin olisi ollut hauska sonnustautua.

“Vaikea muistaa, mitä juuri silloin oli päällä, mutta grungevaihe oli temmannut meidät kaikki mukaansa. Oli myös värikästä tukkaa ja ruutupaitaa. Harmittaa, kun olen heittänyt legendaarisia paitoja pois joskus. Nyt olisi aika mageeta laittaa päälle loppuun kulutettu ruutupaita”, Lauri veistelee odottaen innolla tulevaa.

Paikan päälle juhlimaan pääsevät Suutarilan koulun nykyiset oppilaat, The Rasmuksen jäsenten entiset koulutoverit sekä IRC-Galleriassa marraskuussa järjestettävän kilpailun voittajat. Muut saavat osansa keikkatunnelmasta IRC-Gallerian The Rasmus -aiheisessa yhteisössä, joissa keikka on nähtävissä reaaliajassa. Fiilistely muiden fanien kanssa on mahdollista chatin välityksellä.

Pelkkä lähetyksen seuraaminen on mahdollista myös ilman rekisteröitymistä.

Kutsuvieraskeikka toteutetaan yhteistyössä IRC-Galleriaa ylläpitävän Sulakkeen ja Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa. Monikameratuotannon toteuttaa Mikpolis Oy.

  • hello soy de la city of mexico and only wath the rasmus it.s beutiful and tank you for music i love forever ever att candi

  • I LOVE THE RASMUS FOREVER IN OCTUBER IN APRIL

  • hallo meine dear lauri,pauli,aki und eero. I just want tell thems that i love thems …. i would like that some day you come here to my country El Salvador…… i have admired you for long time and i always have wait for a concert here……. congratulate to everyone….. i would like be your friend…….. lauri, AKI, EERO,PAULI,,, PLEASE COME HERE COME HERE……….. ATT. NINA

  • Hiivatti soikoot, ku en päässy paikan päälle… Potuttaa, tosin hyvin lievästi sanottuna… Jummijammi… Kyllä mä joskus pääsen Rassejen keikalle, that´s for sure.