The Rasmus hyvissä demobändimeiningeissä

Jaa Facebookissa

The Rasmus teki viimeisimmän Black Roses -albuminsa Yhdysvalloissa huipputuottaja Desmond Childin kanssa. Nyt Lauri Ylösen mukaan bändi on monellakin tavalla palaamassa perusasioiden äärelle. Yhtyeen ensimmäisestä keikasta tulee kuluneeksi nyt 15 vuotta ja sinä aikana on tapahtunut huimia asioita – näistä ei vähäisimpänä viimeisen albumin huiman kokoinen tuotanto.

“Meillä ei ole mitään aikataulusuunnitelmia, nyt mennään asioiden omalla painolla. Tavallaan on kiehtova, että viime levy tehtiin meidän mittapuussa aika maksimissa amerikkalaisessa suuressa maailmassa ja suurella rahalla. Ja kaikkea. Nyt jos lähtisimme tekemään levyä vähän toisesta päästä, pienillä kierroksilla”, Lauri Ylönen kertoo Rytmille.

“Ehkä silloin levyyn ei kohdistuisi sellaisia odotuksia kuin jos se maksaisi miljoonan tai että sitä pitäisi myydä tietyn verran”, hän jatkaa.

Viime albumin tekeminen oli silti oppitunti vailla vertaa.

“Edellisalbumi oli hyvä levy ja siihen aikaan oli tarpeellista toimia niin. Desmondin kanssa työskentellessään opimme paljon omista tekemisistämme ja voi sanoa, että otimme kaiken irti siitä”, Ylönen kiteyttää.

Lauri ja Pauli Rantasalmi ovat kumpikin tahoillaan, Lauri Suomessa ja Pauli Singaporessa, tehneet demoja kesän mittaan.

“Olemme kaikki olleet aika omilla tahoillamme ja työstäneet uutta matskua. Olen nyt lähdössä Paulin luo Singaan ja varmaan jotain äänitelläänkin jo syksyllä”, Lauri suunnittelee.

Tilanteen tekee osaltaan herkulliseksi se, että The Rasmuksella ei ole tällä hetkellä voimassaolevaa levytyssopimusta minkään yhtiön kanssa.

“Tavallaan sikälikin voi ajatella niin, että aloitamme nyt alusta koko kierroksen. Sopimus Playgroundin kanssa loppui ja jatkosta ei ole mitään tietoa. Voi olla, että jatkamme siellä tai sitten ihan jotain muuta.”

“Nyt on makea fiilis sikälikin, että tuntuu siltä, että joku tietty tehtävä on täytetty ja voimme lähteä tekemään asioita puhtaalta pöydältä. Myös isojen levy-yhtiöiden voima on muuttunut tänä aikana ja nyt pienikin voi menestyä. Meillähän on oma lafka, joten sekään idea ei ole suljettu pois. Pitää katsoa”, Lauri tuumailee rauhallisena.

Teksti: Heta Hyttinen

Kuva: Playground Music