Tänä vappuna juhlitaankin habiturientteja – katso Adi L Haslan uusi video!

Jaa Facebookissa

Adi L Hasla on tiputellut useamman sinkun 14. elokuuta ilmestyvältä debyyttialbumiltaan. Habiturienttia on sivuttu aiemmilla biiseillä, mutta nyt termi pannaan halki, poikki ja pinoon.

Lue Adi L Haslan lyhyt haastattelu ja katso sen perästä löytyvä Habiturientti-video.

Kerro Habiturientti-biisistä?

”Se on levyn nimikkobiisi ja kertoo mun kokemuksista viimeisen vuoden ajalta. Räppihomman lähdettyä liikkeelle, on tapahtunut kaikenlaista hyvää ja vähän haastavampaa. Kappaleen on tarkoitus esitellä mua artistina, ilman featteja, niillä viboilla mitä mulla on tällä hetkellä.”

”Ideana on myös välittää pieni kannustava viesti. Oon huomannut, että mun seuraajista löytyy paljon nuoria ja halusin heittää heille pari linjaa siitä, miten tärkeää on luottaa omaan juttuun ja pitää siitä kiinni, vaikka se vaatisikin uhrauksia ja muutoksia omassa elämässä. Uskon, että tää biisi paukkuu hyvin myös klubeilla ja livenä – saa nähdä!”

”Will Goddem teki biitin ja Jaakko Jokela hoiti videopuolen. Kiitokset avusta myös Tuomas Nurmi, Stunt Freaks Team, Faruk Nazeri, Olli Pelan ja muut, jotka olivat mukana tässä projektissa!”

Tulevalta levyltä on lohkottu jo useampi sinkku ja video. Löytyykö levyltä deep cuteja vai mennäänkö bängerilinjalla koko mitta?

”Levyllä tulee olemaan biisejä, joissa avaan mun tarinaa ja ajatusmaailmaa vähän laajemmin kuin tietyissä klubibängereissä. Tosin oon sitä mieltä, että jos mun aikaisempia singlejä kuuntelee tarkasti, niin se tarina on alkanut sieltä jo aukeamaan. Uskon, että levy tulee selkeyttämään asioita ja mun elämän mutkia vielä lisää.”

Mikä on pitkäsoiton rooli tänä päivänä? Yksittäiset biisit tuntuvat keräävän kiitettäviä kuuntelumääriä – onko levy vaan välitilinpäätös mihin kootaan sinkut?

”Mun mielestä pitkäsoitto kokoaa pakettiin yhden aikakauden artistin elämästä. Toki tuohon asiaan vaikuttaa se, miten paljon levyyn johtavat sinkut ja loput biisit oikeasti kertovat artistista ihmisenä. En ole varma, onko yleisesti tarkoituskaan rakentaa artistille pidempiaikaista moniulotteista tarinaa. Toki täysin fiktiivinen, hyvällä hahmolla varustettu musiikki on jees, ei siinä!”

”Yksittäiset singlet ja videot voivat parhaassa tapauksessa siivittää artistin keikkalavoille hyvinkin nopeasti ja se voi varmaan olla joko hyvä tai huono asia, riippuen siitä, löytyykö sieltä panoksia vielä seuraavallekin kierrokselle. Itse haluan koota useiden sinkkujen jatkumoksi yhtenäisen albumin, johon voin olla tyytyväinen nyt ja myöhemmin. Oppini räppijuttuihin olen junnuna kuitenkin ottanut albumeista, joilla on ollut jopa parikymmentä biisiä – kuten Redmanin Whut? Thee Album, Eminemin The Eminem Show ja 50 Centin Get Rich or Die Tryin’.”

Elokuuhun on pitkä aika, mitä suosittelet kuunneltavaksi Adi L Haslan levyä odotellessa?

”Tällä hetkellä mulla on syynissä Chicagosta ponnistava Lil Bibby, joka tekee huimaa nousua. Periaatteessa hänellä on samat teemat, kuin muilla chiraq-artisteilla, mutta tää kaveri erottuu massasta vähän teknisemmällä räppityylillään. Häntä kuulee välillä träppibiitin päällä kertomassa katujen kuvioista ja välillä sielukkaan, klassisen räppibiitin päällä avautumassa omista stressinaiheistaan. Mielenkiintoinen artisti. Klassikkonostoina ehdottomasti Gang Starrin Daily Operation, Black Sheepin A Wolf In Sheep’s Clothing ja Kool G Rapin Live and Let Die.

Mitä mieltä viime aikojen biiffeistä, joissa on ollut osallisia myös sinun lähipiiristäsi?

”Ei kommentoitavaa biiffeistä. Yritän parhaani mukaan selviytyä omasta elämästäni.”

Kun kelaat matkaasi kesästä 2013 tähän päivään, minkälaisia ajatuksia herää?

”Välillä tuntuu vähän epätodelliselta, mutta toisaalta mä olin päättänyt jo pari vuotta sitten, mitä mun täytyy tehdä, eli en voi jauhaa, että oon niin yllättynyt ja niin sanoin kuvailemattoman kiitollinen kaikille. Mun kiitokset menee heille, jotka ovat tukeneet tässä hommassa, eli läheiset ihmiset, mun kuuntelijat ja alan tekijät, jotka ovat antaneet supportia.”

“Pointtina se, että tässä on saanut paiskia hommia leivän eteen niin niska limassa, että olisi jopa tekopyhää sanoa, että tää kaikki on tapahtunut niin yllättäen. Päivääkään en kyllä vaihtaisi ja elän elämäni parasta aikaa! Shout out Monspin Keijo!”

Festarit ovat jo ovella. Oletko ehtinyt tsekkaamaan kenen kanssa jaat lavoja, kenen keikan näkemistä odotat?

”Viime kesänä olin Mäkin mukana joillain festareilla vierailijana ja tänä vuonna onkin sitten ilahduttava määrä omalla nimellä varustettuja festarikeikkoja. Kierretään kesä aika tiiviisti Mäkin, Kuben, Ruman, Nick-E Maggzin ja tähän ympärille muodostuneen keikkaremmin kanssa.”

”Tosi kova kattaus ulkomaalaisia artisteja on tulossa Suomeen ensi kesänä. Blockfesteillä toivon näkeväni Wiz Khalifan, Ty Dolla $ignin ja T.I:n. Summer Upissa odotan Rae Sremmurdin keikkaa. Ilosaarirockissa on Big K.R.I.T., jota aloin seuraamaan vuonna 2013, kun näin hänet Hustle HKI -tapahtumassa.”

Keväisen minttuteen resepti?

”Kaada 5 desilitraa kiehautettua vettä kannuun. Lisää tuoretta minttua oman maun mukaan – sekoita ja anna hautua. Lisää sokeria, kunnes juoma on liiallisen makeuden rajamailla. Viipaloi yksi lime ja lisää se kannuun. Tiputa sekaan noin yksi desi jäämurskaa ja keväisen minttuteesafarin portit aukeavat edessäsi.”

Katso Adi L Haslan Habiturientti: