”Täälläkö se Vitut-veistos on?” – Taidetta risteilyturistien seassa

Jätkäsaaren L3-makasiini on vintage-kauppoineen, kahviloineen ja gallerioineen päiväretken arvoinen kulttuurikohde.
Jaa Facebookissa
Kuva: Galleria Huuto

Jätkäsaaren L3-makasiinin ympäristö kuhisee risteilyturisteja, mutta se on oiva kulttuurikohde myös helsinkiläisille. Katutason vintage-myymälöiden lisäksi Lars Sonckin suunnitteleman tiilirakennuksen uumenista löytyy useita näyttelytiloja.

Galleria Huudossa on esillä Päivi Allosen, Silja Purasen ja Pekka Syrjälän Sanomista-ryhmänäyttely. Kerrosta ylempää löytyy Paavo Steniuksen Naurua avaruudessa -näyttely. Molemmat näyttelyt ovat auki 9. marraskuuta asti.

Syrjälän veistokset sanovat sanottavansa suoraan. Vaikka kyseessä olisi vasta sanomisen akti, arvailujen varaan ei jää mitään. Vitut-veistos on jo pienimuotoinen some-hitti ja näyttelyn sisäänheittoteos. Senpä takia kalikka kalahtaakin Purasen audiovisuaalisten ärsykkeiden ääreen kerääntyneitä sikoja ja Allosen muottiin valettuja lapsia katsellessa. Touché!

Steniuksen yksittäisiä maalauksia kiehtovampaa on tilan ja teosten haltioiva yhteys. Kolkko ja kalsa kaksikerroksinen halli vilisee harmaita betonipylväitä. Steniuksen maalaustahti vaikuttaa maaniselta ja värien käyttö on villisti kirkuvaa. Kankaan sijaan käytetty puu on ripustettu kuin Stenius olisi ottanut tehtäväkseen täyttää tilan henkensä uhalla, mutta jokaisesta hetkestä nauttien.

Päivi Allonen, Silja Puranen, Pekka Syrjälä: Sanomista – lisätietoja
Paavo Stenius: Naurua avaruudesta – lisätietoja
Makasiini L3, Tyynenmerenkatu 6, Helsinki

stenius