“Suomalainen korpimetsä kertoo dekadenssin tason” – Jeijjo & Nupi arvostelevat Tommishockin uuden videon ja päinvastoin

Jaa Facebookissa

Päräyttävää räppiperjantaita, arvon lukijat. Monspin tallista pamahti linjoille peräti kaksi videota tänään. Olarilaiset Jeijjo & Nupi ovat saaneet vieraita Kirkkonummelta Likasen Etelän muodossa – tuloksena biisi ja video nimeltä Säännöstely sikseen. Tommishock on julkaisemassa syksyllä kimppa-ep:tä Kalifornia-Keken kanssa, joten Rotaatio-sinkulla ruopataan räppialtaan vastakkaista päätä.

Lisätäksemme panoksia, annoimme Tommishockille tehtäväksi arvostella Olari–Kirkkonummi-yhteistyön. Jeijjo & Nupi ruotivat puolestaan Tommi X Keke -kollaboa.

Jeijjo & Nupi feat. Likanen Etelä: Säännöstely sikseen
kriitikkona Tommishock:

”Video oli alkoholin polttama matka niille kulmille, mistä et halua löytyä meriporilaisena yksin. Juonenkulku kuvastaa hyvin jurrin nousua ja laskua. BJD Lukkoseppä, aka Olarin Nate Dogg aka Espoon Death Row, olisi voinut hoitaa kyllä isomman auton ja futissoihdut. Iso lössi hulluja ja hurreja, suomalainen korpimetsä kertoo dekadenssin tason. Olispa itselläkin frendejä.”

”Mä oon ite aika anaalinen tekniikan ja flow’n suhteen, mutta hiffaan kyllä jäbien klassiset espootyylit ja sen kulttuurisen hoodiarvon. Laiska ässä ja pehmeät konsonantit huutavat huuruisista nauhoitussessioista. Kaikilla dudeilla hyvät ja erottuvat äänet, kukaan ei ole perusmake. Jos akustinen skeba (todennäköisesti syna) olisi tehnyt eri melodiakulkua ja rummuissa olisi ollut patterneja, niin verset ja kertsi istuisi paremmin. Voksusoundissa vähän kiinalaisen konkan soundia, vaikea saada istumaan miksiin. Olisi kaivannut isompaa bassoa kompensoimaan yläkaistan lievästi kireää sointia.”

”All in all, Espoon jätkillä on selkeä (sekava) oma paikkansa täytettävänä. Laitan soimaan kun oon Espoossa seuraavaksi!”

Arvosana: rytmi-jallutahdet

Tommishock & Kalifornia-Keke: Rotaatio
kriitikkoina Jeijjo & Nupi

”Soundit tosi fressit niin kuin jäbillä yleensäkin ja videossa noi tekstikohdat päräyttäviä! Videoon olisin joutunut saleen tuomaan Lukkosepän kun se pyöri täällä Kroatiassakin koko viikon messissä ja häiritsi herkkää lomailua. Mehän ei tän tyylisiin taustoihin olla (vielä) hirveästi tehty, mutta tulevaisuudessa hyvinkin mahdollista. Meidän läpissä korostuu enemmän toi huumoripuoli, niin kai sitä väkisin ois tähänki koittanu epäonnistuneesti vääntää pilaamaan stygen tunnelman, siinä ois ollu lisäarvoa siis kerrakseen. Biisihä soisi kiesissä iltafiilistelykruisailuilla ja ’nupit’ kaakossa tottakai”, Jeijjo kommentoi.

Jeijjon arvosana: rytmi-420

”En nyt ainakaan itse keksinyt mitään juonta videosta, mutta kaikessa yksinkertaisuudessa freesi ja hyvin tehty video, joka sopi mun mielestä tosi hyvin biisin äänimaailmaan. Jos mä oisin tehnyt videon niin olisin halunnut horoja sheikkaa bootya taustalle! Molemmat räppäs tosi siistillä flow’lla ja biitti oli omaankin korvaan kova. By the way, kai sä Keke vielä tuotat mun Pilvenpolttaja-ep:n? Ei ole ehkä just sellasta musaa, mitä me tehdään mut tällasessakin biisissä ois siisti olla joskus mukana ja olisin tuonut siihen tietenkin lisää gangstashittii. Laittaisin biisin varmaan soimaan just kun aloittaisin hiisaamaan”, Nupi arvioi.

Nupin arvosana: rytmi-miinusnelja