Stellan neljäs albumi Jokin on muuttumassa julkaistaan 25.5.

Jaa Facebookissa
Albumijulkaisua on edeltänyt single Kutsumattomat vieraat jääkää kotiin, joka on saanut radiosoittoa laajalti ja kuullaan myös heinäkuussa ensi-iltansa saavassa Roskisprinssi elokuvassa.

Joensuulaisen Stella-yhtyeen neljäs albumi Jokin on muuttumassa julkaistaan 25.5. Albumijulkaisua on edeltänyt single Kutsumattomat vieraat jääkää kotiin, joka on saanut radiosoittoa laajalti ja kuullaan myös heinäkuussa ensi-iltansa saavassa Roskisprinssi-elokuvassa.

Uuden albumin sävellyksistä ja tuotannosta vastaavat Janne Sivonen ja Heikki Marttila, sanoitukset ovat Janne Sivosen ja osa yhteistyössä Jannen ja Inka Nousiaisen käsialaa. Stellan tunnistaa heti sen laulusolistin Marjan tyttömäisen raikkaasta äänestä. Marjan tulkinnan lisäksi yhtyeelle on ollut tunnusomaista tarttuva poprock melankolisten sanoitusten sävyttämänä. Neljäs albumi on edelleen tunnistettavaa Stellaa, mutta albumin nimen mukaisesti Jokin on muuttumassa. Uudella levyllä on havaittavissa uusia tuulia sekä tuotannollisissa ratkaisuissa kuin myös sanoituksissa. Bändin yhteissoitto on tiukkaa ja piano, perkussiot ja kuorosovitukset tuovat laajempaa tarttumapintaa vahvoihin sävellyksiin. Lyriikoissa luodaan moniulotteisia tunnelmia parisuhteessa ja ystävyydessä, pienissä hetkissä kun pysähdytään katsomaan taakse tai tulevaan.

Janne Sivonen valottaa levyn syntyä: ”Ryhdyimme tekemään uusia lauluja jo loppuvuodesta 2008, mutta silloin säveltämiseen ei vielä löytynyt uutta kulmaa, joten päätimme lykätä albumin valmisteluja vuodella eteenpäin. 2009-2010 välisenä aikana tuoreita ideoita alkoi syntyä ja lopulta päädyimme säveltämään, treenaamaan ja äänittämään koko levyn itse sitä varten pystyyn laittamassamme studiossa. Uusi työympäristö poiki paljon uusia näkökulmia tekemiseemme, mutta biisien muokkaaminen lopulliseen muotoon oli entistäkin hitaampi prosessi. Albumin avausraidan äänitimme kolmeen kertaan uusiksi ennen kuin juuri oikea tunnelma löytyi.

Pyrimme sekoittelemaan tällä levyllä soittotapoja ja soundeja pop/rockmusiikin historiasta monilta eri vuosikymmeniltä siten, että olisi vaikea tarkalleen paikantaa, millä vuosikymmenellä se on äänitetty. Mielestäni onnistuimme siinä mielenkiintoisella tavalla. Kyseessä ei varsinaisesti ole teemalevy, mutta useat albumin kappaleista kertovat muutoksesta. Siitä hetkestä, kun jotain mullistavaa on juuri tapahtunut tai tapahtumaisillaan, eikä vielä tiedä, mitä kaikkea se tulee omassa elämässä lopulta tarkoittamaan. Albumin työnimi kokonaisuudessaan olikin: Jokin on muuttumassa. En vielä tiedä, mistä sen vuoksi pitää luopua.”

Uuden levyn kansitaide on joensuulaistaustaisen Rauni Eskelisen käsialaa.

Stella on perustettu vuonna 2002 ja kaikki edellisten albumien Kuuntelija (2004), Pelkääjän paikalla (2006) ja Löytäjä saa pitää (2008) myynnit ovat ylittäneet kultarajat. Joensuulaisbändin nousua suurempaan kuuluisuuteen ovat siivittäneet vahvojen albumikokonaisuuksien lisäksi kova keikka-anti laajalti maassamme. Heti uuden albumin julkaisun jälkeen yhtye nähdään YleX Popissa klubikeikalla Tavastialla 28.5. Kesän aikana bändi kiertää festareita ja tapahtumia ympäri Suomen.

Stella on Marja Tahvanainen, Janne Sivonen, Heikki Marttila, Tuomas Tahvanainen, Matti Virkkunen

www.stellankoti.net