Startup-tapahtuma Slush täyttää Helsingin – nämä suomalaisartistit esitellään kansainvälisille sijoittajille ja yrittäjille!

Jaa Facebookissa
Kuva: Sami Turunen

Helsingin Messukeskus täyttyy nopeaa kasvua tavoittelevaa yrittäjistä ja syvätaskuisista bisnesenkeleistä, kun Slush pyörähtää käyntiin huomenna. Muutamassa vuodessa Euroopan johtavien startup-tapahtumien joukkoon noussut Slush kerää Helsinkiin kahden päivän ajaksi 15 000 kansainvälistä alan toimijaa.

Viime vuonna Slushissa kuultiin useita musiikkibisnekseen liittyviä puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja. Musiikkialan arvo nähtiin, mutta sen muuttaminen rahaksi oli päällimmäinen kysymys. Huomionarvoista oli myös se, että lähes yhteisymmärryksessä suoratoistoa pidettiin musiikinkulutuksen lopullisena pisteenä.

Tänä vuonna musiikkibisneksen edustajat loistavat poissaolollaan puheohjelmasta, nähtäväksi jää mikä on startupien laita. Jos jotain positiivista pitäisi keksiä, niin kolmena iltana järjestettävissä iltabileissä suomalaiset artistit ovat kuitenkin keskiössä.

Tänään Apollossa esiintyvät Darude, Buba Wii Aa ja Emma Kemppainen. Daruden uran alku oli varsinainen startup-tarina, ponnistihan hän maailmanmaineeseen Sandstorm-ensisinglellään (1999). Pitkäjänteisestä työstä huolimatta harva osaa sanoa montaa muuta sinkkua trance-artistin katalogista.

Buba Wii Aan tarina on vasta alussa. Kolmesta nuoresta taiturista koostuva jazzryhmä julkaisi hiljattain ensimmäisen ep:nsä ja jatkaa Apollosta omaperäiselle taidegalleriakiertueelleen. Emma Kemppainen toimii musiikkialalla monessa toimessa. Hänet tunnetaan LCMDF:n solistina, Flow Festivalin ohjelmaryhmän jäsenenä, Radio Helsingin toimittajana ja Lasermehu-klubin luovana johtajana.

Keskiviikon jatkot järjestetään Toni Rantasen valtakunnassa, eli Kuudes linja–Kaiku–Stidilä-klubikeskittymän uumenissa. Dj-vetoisesta ohjelmasta vastaavat Roberto Rodriguez, JL, Aleksi, Herkules, Skenikswee, OttoPetteri, Noah Kin ja Rony Rex.

Slush pannaan pakettiin Messukeskuksessa tähtiesiintyjien – kuten Sannin, Santa Cruzin ja Roope Salmisen & Koirien – voimin. Slushiin liittyvänä knoppitietona mainittakoon, että Sannin äiti on ammatiltaan yrittäjyysvalmentaja.

Reino & the Rhinos ei esittelyitä kaipaa, mutta debyyttialbuminsa julkaisuun valmistautuva Big Pharma on syytä panna korvan taa. Kyseessä on Disco Ensemble -kitaristi Jussi Ylikosken elektronista musiikkia esittävä projekti, joka teki livedebyyttinsä vasta pari viikkoa sitten.

Dj-voimista vastaavat Lenno, Disko 2000, Matti Airaksinen, Orion, Orkidea ja indierockhittivalinnoillaan viimeiset mehut Slush-yleisöstä pusertavat Tavastian Lauantaidiskon tiskijukat.

Yllä mainitut iltariennot ovat avoinna ainoastaan Slushiin osallistujille.