Skeittilauta kesäkuntoon – maalaa dekillesi uusi elämä ammattilaisen johdolla

Jaa Facebookissa

Helsingin Taidehallissa järjestetään skeittipaja 4.–5. kesäkuuta. Skeittilaudan ovaali muoto otetaan haltuun kaksipäiväisen työpajan aikana kuvittaja Ossi Pirkosen johdolla.

Työpajaan osallistuminen maksaa 10 euroa ja mukaan pitää tuoda oma dekki. Ilmoittautuminen on käynnissä tämän linkin takana.

Pirkoselle niin skeittilautojen kuin longboardien maalaus on tuttua puuhaa, mutta entäpä me muut. Miten sisäisen taiteilijan saa herätettyä, että dekki saadaan pajalla esittelykuntoon, Ossi Pirkonen?

”Kannattaa tulla kurssille, vaikka edellisestä taiteilusta olisi aikaa. Inspiroitumiseen soveltuu mikä vain: mummon kutoman vanhan maton kuosi, pieni koriste-esine tai lempibändin levynkansi. Työpajan aluksi tsekataan ideat ja luonnostellaan kuva ennen maalaamista. Kurssi tarjoaa kaiken maalaamiseen tarvittavan materiaalin, tarvitset vain oman dekin.”

Minkälaisia rajoituksia dekin muoto asettaa?

”Dekin ovaali muoto on perinteistä suorakulmaa ja neliötä hieman vähemmän käytetty, pitkulainen, kummallisempi ja haastavampi kuvakoko. Siihen ei välttämättä saa mahdutettua perinteistä kuvaa.”

Entä mahdollisuuksia?

”Toisaalta dekin muoto soveltuu esimerkiksi kuvakerrontaan. Alusta loppuun, ylhäältä alas voi sommitella pienen kertomuksen. Siihen voi myös tehdä äärimmäisen suurennoksen jostain kuvasta ja korostaa haluamaansa kuvakokoon soveltuvaa yksityiskohtaa. Dekin voi käyttää pysty- tai vaakamuodossa.”

Lue skeittipajasta lisää Taidehallin kotisivuilta.