Scorpions vetää takaisin eläkepuheensa: Uusi fanikunta elävöitti vanhat konkarit

Jaa Facebookissa
Kuva: José Goulão / Wikimedia Commons

Kolme vuotta sitten legendaarinen hardrock-yhtye Scorpions ilmioitti päätöksestään siirtyä pikkuhiljaa eläkkeelle. 2010 julkaistiin vielä Sting in the Tail -albumi, jonka jälkeen keikkailunkin piti hiipua.

Nyt puhaltavat kuitenkin uudet tuulet, sillä Scorpparit eivät sittenkään malta jäädä eläkkeelle. Classic Rock -lehden haastattelussa solisti Klaus Meine vahvistaa, että yhtye tulee jatkamaan ja luvassa on uusia julkaisujakin.

“On yksi asia sanoa, että tämä on Scorpionsin loppu, ja toinen asia oikeasti lopettaa,” Meine selittää. “Sting in the Tailista tuli niin valtava menestys, että kokonaan uusi fanisukupolvi liittyi bileisiin. Se oli mahtavaa! Ja parhaissa bileissähän on usein hankala löytää ulko-ovea.”

Haastattelussa Meine myös kertoo, että tekeillä on kaksi albumia. Ensimmäistä koostetaan 1980-luvun puolivalmiista kappaleista, joita ei koskaan ehditty julkaista. Sen lisäksi tekeillä on myös kokonaan uusi Scorpions-albumi.

“Täytyy katsoa, mikä lopulta on realistista,” Meine kuitenkin hillitsee innostusta. “Teemme tällä hetkellä dokumenttia bändin historiasta, ja kuvasimme myös kiertueemme suuren päätöskonsertin Münchenissä, mikä oli todella tunteellinen kokemus.”

Scorpions perustettiin jo vuonna 1965 Hannoverissa. Yhtye muistetaan muun muassa hiteistään Wind of Change ja Rock You Like a Hurricane.