Rokkarit muistavat Joey Ramonea perjantaina 20.5.2011 On The Rocksissa

Jaa Facebookissa
Helsinkiläisessä On The Rocks -ravintolassa järjestetään perjantaina 20.5. Gabba Gabba Hey -muistokonsertti mittavan esiintyjäkaartin voimin. Kaikki artistit esiintyvät ilman korvausta ja tapahtumaan on vapaaehtoinen pääsymaksu, jonka tuotto lahjoitetaan Suomen mielenterveysseuran valtakunnalliselle Kriisipuhelimelle.

Vuonna 1996 hajonnutta Ramonesia pidetään kaikkien aikojen merkittävimpänä punkrock-yhtyeenä. Tunnettuja hittejä olivat muun muassa ”Blitzkrieg Bop”, ”Rock´n´roll High School” ja ”Sheena is a punk rocker”. Yhtyeen solistin Joey Ramonen syntymästä tulee toukokuun 19. päivä 60 vuotta, ja kuolemastakin kymmenen. Suomalaiset rockmuusikot ovatkin nyt järjestäneet tribuutti-illan aikakautensa legendan muistoksi.

Joey Ramone, oikealta nimeltään Jeffrey Hyman, kärsi ahdistuneisuushäiriöstä. Vuonna 1974 hän perusti yhtyeen Johnny Ramonen ja Dee Dee Ramonen kanssa, Ramones hajosi vuonna 1996. Bändi koki matkan varrella ristiriitoja, Joey ei esimerkiksi puhunut kitaristi Johnny Ramonelle pitkään aikaan, koska tämä vei Joeyn tyttöystävän.

Vuonna 2001 Joey menehtyi imusolmukesyöpään, jota seurasi basisti Dee Dee Ramonen kuolema heroiinin yliannostukseen vuonna 2002 ja Johnny Ramonen kuolema eturauhassyöpään vuonna 2004. Vuonna 2003 New Yorkissa nimettiin ”Joey Ramone Place”, hänelle on myös järjestetty monia muistokonsertteja.

Nyt helsinkiläisessä On The Rocks -ravintolassa järjestetään perjantaina 20.5. Gabba Gabba Hey -muistokonsertti mittavan esiintyjäkaartin voimin. Mukana Ramones-ilotulituksessa ovat The Jade ja The Riot Soul -yhtyeistä muodostettu housebändi, vierailevina tähtinään muun muassa Damian Cullen, Joey Luumäki ja Katariina Sourin tuore sulhanen Anzi Destruction Stereo Junkseista. Kaikki artistit esiintyvät ilman korvausta ja tapahtumaan on vapaaehtoinen pääsymaksu, jonka tuotto lahjoitetaan Suomen mielenterveysseuran valtakunnalliselle Kriisipuhelimelle.
Tapahtumassa mukana myös Hellsinki Rock Shop myymässä aitoja Ramones-tuotteita joka myös lahjoittaa osan myytyjen tuotteiden tuotosta samaan lahjoituskohteeseen.

Gabba Gabba Hey – Joey Ramone 60 v – Ramonesia mielenterveyden hyväksi
Perjantai 20.5. On The Rocks, Mikonkatu 15, Helsinki. Ovet aukeavat klo 22.

  • anonyymi

    Pitääkö ton yhden nokia-insinöörin esiintyä aina näissä jutuissa? Onks silläkin joku häiriö päässä? Ei kai se muuten Nokialla olis töissä.