”Rahat takaisin, jos et ylläty!” – huippujazzia, Herman Hessen tekstejä ja improvisaatiota uutisista

Jaa Facebookissa
Kuva: Viapori Jazz

Viidestoista Viapori Jazz alkaa huomenna, 26. elokuuta, Dallapén kahdella konsertilla Suomenlinnassa ja monipuolista festivaaliohjelmaa on luvassa lauantai-iltaan asti.

Viapori Jazzissa nähdään kotimaisen jazzin ajankohtaisia huippuja, kuten Mikko Sarvanne Hip Company ja Timo Lassy gospelkuoro Higher Groundin kanssa. Esittelemme nyt lyhyesti kolme erikoisempaa poimintaa ohjelmasta.

Yllätyskonsertti, torstaina 27.8. klo 19
Solistina yllätysesiintyjä, pianistina yllätysesiintyjä, basistina yllätysesiintyjä ja rumpalina yllätysesiintyjä. Viapori Jazzin sivuilla lupaillaan, että mystisyyden verhon taakse peitellyn konsertin esiintyjät ovat tv:stä erittäin tuttuja. Festivaali luottaa yllätysmomenttiinsa tarjoamalla rahat takaisin, mikäli yleisö ei ylläty!

Riku Rantala & the Reporters, perjantaina 28.8. klo 21.30
Madventuresistakin tuttu toimittaja Riku Rantala matkustaa Reporters-trion kanssa niin ikään yllätyksellisiin maisemiin. Spoken wordinä esitetyt ajankohtaiset uutiset – niin hyvät kuin huonot – saavat improvisaatiomyllytyksessä uuden elämän.

Mäkynen–Kannaste–Lindgren: Rumpunovelleja, lauantaina 29.8. klo 16
Trio kertoo etsivänsä omaa polkuaan Herman Hessen mystisessä kauneutta ja suuruutta ylistävässä maailmankaikkeudessa. Räppäri Tommy Lindgren lausuu Hessen tekstejä Teppo Mäkysen rumpusetin ja Jussi Kannasteen saksofonin säestäessä. Tavoitteensa ulottuvuudet, joihin ei löydä kuin eksymällä.

Tutustu Viapori Jazzin koko ohjelmaan tapahtuman kotisivuilla.