Progejätti Marillion oli riitaantua kiertueella, äänittivät albumia puhumatta toisilleen

Jaa Facebookissa
Kuva: Wikimedia Commons

Joskus albumin tekeminen voi olla rankkaa puuhaa, jossa yhtyeen sisäiset suhteet joutuvat todella koetukselle. Näin kävi Marillionin tuoretta Sounds That Can’t Be Made -albumia tehdessä, paljastaa Prog-lehden haastattelu.

“Koko homma vaipui anarkiaan,” kertoo nokkamies Steve Hogarth. “Kukaan ei tiennyt, mitä muut ovat tekemässä kappaleille, mukaanlukien tuottaja. Me lisäsimme jälkiäänityksiä ja sen sellaista hotellihuoneissamme kiertueella.”

Yhtyeen viisikko työsti albumin raitoja kukin tahollaan, eikä täyttä tuotosta uskallettu kuunnella siinä pelossa, että yhtye riitaantuisi kesken kiertueen. Kumma kyllä Rytmin haastatellessa yhtyettä alkuvuodesta, ei Hogarth maininnut prosessin ongelmista sanallakaan.

“Skandinaviassa pääsimme siihen pisteeseen, että meidän täytyi kuunnella koko albumi läpi,” Hogarth muistelee. “Emme todellakaan halunneet, sillä pelkäsimme alkavamme kinastella ja riitaantuvamme kesken kiertueen. Piti olla todella varovainen, ettemme vain lentäisi kotiin.”

Lopulta kävi kuitenkin hyvin, sillä albumi on saanut positiivisen reaktion sekä mediassa että fanien keskuudessa. Rytmin arvostelussa Sounds That Can’t Be Made sai tosin vain kolme tähteä, mutta yhtyeen uudet sävyt saivat tunnustusta.