Progeguru Steven Wilson kieltäytyy miksaamasta enempää Emmerson, Lake and Palmerin klassikoita

Jaa Facebookissa
Kuva: Naki Kouyioumtzis

Porcupine Treen nokkamies Steven Wilson aletaan nykyisin tuntea myös paitsi sooloartistina, myös erittäin ammattitaitoisena remiksaajana. Mies on miksannut 5.1 -äänelle muun muassa kahdeksan King Crimsonin levyä, Jethro Tullin Thick as a Brickin, sekä new wave -yhtye XTC:n albumeita.

Eipä siis mikään ihme, että myös Emmerson, Lake & Palmerin viime vuonna julkaistut uudelleenmiksaukset ovat Wilsonin käsialaa. Vaikka hän jatkaa yhä myös miksaajan hommia, eivät kuitenkaan ELP:n kahden ensimmäisen albumin jälkeiset julkaisut miestä kiinnosta.

“Minun täytyy rakastaa albumia ja sillä soittavia ihmisiä. Se on niin yksinkertaista,” Wilson kertoo Innerviewsin haastattelussa. “Minua on pyydetty miksaamaan monia levyjä. Tein kaksi ELP-albumia, mutta valitsin olla tekemättä enempää, koska en voi rehellisesti sanoa rakastavani niitä. En tuntenut albumeihin samanlaista yhteyttä kuin King Crimsonin ja Jethro Tullin levyihin.”

Wilson miksasi uudelleen ELP:n eponyymisen Emmerson, Lake & Palmer (1970) -albumin, sekä vuotta myöhemmin ilmestyneen menestyslevyn Tarkus (1971). Seuraavat albumit tulee uudelleenmiksaamaan itsekin King Crimsonin Robert Frippin kanssa levyttänyt Jakko Jakszyk.

Tuoreimmassa Rytmissä haastateltu Wilson julkaisee ensi viikolla kolmannen sooloalbuminsa, jonka nimikkokappaleesta The Raven That Refused to Sing julkaistiin viime viikolla näyttävä animaatiovideo.