Oliko Mad Max -elokuva Kanye Westin Billboard-sensuurin taustalla?

Jaa Facebookissa
Kuva: Willy Vanderperre

Voimakkaan sensuurin kohteeksi sunnuntaina Billboard Music Awardsissa joutunut Kanye West on taustavoimineen julkaissut tiedotteen asiaa koskien.

Sen mukaan Kanye joutui törkeän, täysin yli menneen sensuroinnin ja vääristelyn kohteeksi esittäessään kappaleet All Day ja Black Skinhead. Yhdeksi esimerkiksi otettiin Black Skinheadin rivi “with my leather black jeans on”, joka joutui myös sensuurin kohteeksi, vaikka ei sisälläkään mitään riskialtista materiaalia. Samaan syssyyn ihmetellään miten vielä vuonna 2015 artisti voi joutua tällaisen sensuurin kohteeksi.

West pyytää myös anteeksi tv-katsojilta, jotka eivät päässeet nauttimaan esityksestä, jonka hän oli heille suunnitellut.

Amerikkalaismediat epäilevät yhdeksi voimakkaan sensuurin syyksi sitä, ettei West harjoitellut etukäteen esitystään, joten järjestäjätaho ei tiennyt mitä on tulossa. Näin ollen voimasanat jenkkiräppärin kappaleissa tulivat suurena yllätyksenä albumi- ja singlelistoja ylläpitävälle Billboard-musiikkilehdelle. All Dayllä vierailevan laulajan Theophilus Londonin Instagramista selviää, että soundcheckin sijaan Westin poppoo olikin päättänyt mennä katsomaan uunituoreen Mad Max -elokuvan.

WE WENT TO SEE MAD MAX IN THEATERS (prior) #Forsoundcheck

Video, jonka @theophiluslondon julkaisi

Yhtenä osasyynä kyseiseen käytökseen saattaa olla myös se, että päivää ennen gaalaa Kanye esiintyi Powerhouse-festivaalilla. Kyseisestä esityksestä selviää, että Westillä oli esimerkiksi Touch The Sky -raidan aikana ongelmia äänensä kanssa. Eli ehkäpä kyseessä olikin ylimielisen käytöksen sijaan oman äänen säästelyä.

Oli asianlaita mikä tahansa, se on ainakin ilmiselvää, ettei Powerhouse-keikan aikana sensuurinappia paineltu. Katso keikka alta.

Teksti: Tuomas Aflecht