Nightwishin Anette: Syysvauva tulossa!

Jaa Facebookissa

NIghtwishin solisti Anette Olzonin perheeseen on tulossa lisäystä alkusyksystä, kun Aneten pian 9-vuotias poika saa pikkusiskon tai -veljen. Iloinen perhetapahtuma oli yllätys myös Anetelle sekä hänen avomiehelleen Johanille.
– Poikani odottaa innolla sitä, että hän saa olla isoveli ja auttaa vauvan hoidossa, Anette hymyilee.
– Olin päättänyt, että en tee enempää lapsia, sillä ensimmäinen raskauteni oli erittäin vaikea, ja jouduin useampaan otteeseen silloin sairaalaan. Myös synnytys oli hankala, Anette jatkaa.
Olzon toteaa myös, että ensimmäisellä kerralla myös itse raskaaksi tuleminen oli työn takana, joten ajatukset toisen lapsen hankkimisesta tuntuivat kaukaisilta, varsinkin jo 38 vuoden iässä. Silti ajoitus tuntuu tällä hetkellä juuri oikealta.
– Lapsen ja uran yhdistäminen on oikeasti mahdollista. Kenekään ei pitäisi kuunnella puheita siitä, että se ei muka olisi mahdollista. Tietenkin se on!
– Sain poikani, kun olin 30 ja olen tyytyväinen siitä, että odotin silloin niin pitkään. Tällä kerralla koko prosessi tuntuu vielä helpommalta. En ole stressannut raskaudesta samalla tavalla kuin silloin, vaan olen nauttinut tästä ajasta. Myöskään oman kehon muuttuminen raskauden myötä ei ole niin suuri juttu kuin silloin aikaisemmin, Anette toteaa.
Hän toteaa myös lapsen olevan siunaus monella tavalla.
– Äitiys on todella ihana asia ja nyt vanhempana osaan varmasti myös nauttia siitä enemmän, vaikka toki pienen lapsen kanssa touhuaminen on varmasti haaste näiden vuosien jälkeen. Onneksi poikani on siinä iässä jo, että hän osaa pitää huolta jo itsestään enemmän, hän hymyilee ja lisää äitiyden helpottavan myös häämöttävien 40-vuotisjuhlien paineita.
– Tunnen itseni paljon nuoremmaksi nyt, saadessani nähdä pienen lapsen kasvavan tässä vaiheessa, Anette veistelee.

Äitiys ei vaikuta Nightwishin suunnitelmiin

Nightwish päätti pitkän kiertueensa viime vuonna, mutta pinnan alla on jo suunniteltu tulevaa. Tuomas Holopainen on viritellyt kasaan uutta materiaalia, jota on tarkoitus ryhtyä harjoittelemaan jo loppukesästä.
– Lähden Suomeen heti, kun se vain on mahdollista synnytyksen jälkeen ja luvassa ovat parin viikon treenit uusien biisien kanssa, Anette suunnittelee.
Koska albumin vokaaliosuudet ovat kuitenkin äänitysten loppuosasta, paineet studiosta eivät ole niskassa vielä syksyllä. Aneten osuuksien kimppuun on tarkoitus käydä vasta vuoden 2011 puolella. Ainoa työasia, johon raskaus vaikuttaa, on hänen soololevynsä aikataulu.
– Olin suunnitellut soololevyä tämän vuoden syksylle, mutta se siirtyy nyt tulevaisuuteen.
Tuleva Nightwish-kiertue ei ole ongelma perheenlisäyksestä huolimatta.
– Se järjestyy varmasti. Teimme yhteispäätöksen viimeisimmän intensiivisen kiertueen jälkeen, että tällä kertaa otamme vähän iisimmin. Suunnittelu on kaiken a ja o ja vauvallani on loistava isä, joka myös osallistuu hoitamiseen. Olen myös suunnitellut ottavani lastenhoitajan, joka voi matkustaa kanssamme, mikäli sellaiseen on tarvetta. Mielestäni asioista ei tarvitse stressata etukäteen, sillä tiedän asioiden järjestyvän, hän toteaa ja muistelee viime kiertuetta, joka oli varsin rankka, mutta silti siitäkin selvittiin.

Teksti: Heta Hyttinen