Näkymättömän musiikin kommunikointia äänettömän kuvataiteen kanssa – Tabulaland täyttää vuoden

Jaa Facebookissa
Kuva: Tabula Tunes / Tabulaland

Tabulaland on populaari- ja alakulttuuriin suuntautunut kuvataiteen galleria. Vaikka Tabulalandin varsinainen galleria löytyy verkosta, pop up -näyttelyitä on ehditty näkemään ensimmäisen olemassaolovuoden aikana esimerkiksi Lasipalatsissa, Siltasessa ja Ääniwallissa.

Tabulalandin ensimmäistä syntymäpäivää juhlistetaan 23. syyskuuta alkavalla Tabula Tunes 1-vuotisjuhlanäyttelyllä Helsingin Kanneltalossa.

Kanneltalossa esillä olevat teokset pohtivat muun muassa kuinka silmälle näkymätön musiikki ja äänetön kuvataide kommunikoivat, ja ovatko musiikki ja kuvataide loppujen lopuksi vain saman asian eri ilmenemismuotoja.

”Meillä on paljon taiteilijoita, jotka tekevät itse musiikkia, ja suurimalle osalle musan kuuntelu on tärkeä juttu. Sen takia näyttelyn teemaksi valikoitui musiikki”, galleristi Aiju Salminen kommentoi.

Elvis-imitaattorin esiintymisen lisäksi Tabula Tunes näyttelyn avajaisissa julkaistaan ilmaiseksi jaettava Tabulaland Art Zine. Sen sivuilta löytyy juttuja Tabulaland-taiteilijoista, kuten Jyrki Riekki, Hanna Perälä, Reijo Kärkäinen ja Kalevi Helvettinä taiteileva Pertti Kurikka.

Näyttely on lisäksi osa Kanneltalon Takapiha Crossover -tapahtumaa, jossa nähdään myös Tabulalandin taiteilijoiden bändejä. Syksyn mittaan Takapiha Crossoverissa esiintyvät Tenors of Kalma, Olimpia Splendid, Stereo 8000, Jyrki Nissinen & Isotissinen, Cleaning Women ja Cattle Thieves.

”Musakulmaa ei ole mitenkään tietoisesti haettu Tabulalandin taiteilijoita miettiessä. Se on varmaan luikerrellut mukaan tehtyjen kontaktienkin kautta, koska ollaan kiinnostuneita popkulttuurista ja musiikista”, itse Charm Bagsissä soittava Salminen lisää.

Tabula Tunes – Tabulaland 1-vuotisnäyttely
23.9.–2.10.2015 Helsinki, Kanneltalo
Lisätiedot Facebookista.