N.W.A-elokuva on herättänyt jälleen salaliittoteoriat Eazy-E:n kuolemasta

Jaa Facebookissa
Kuva: Eazy-E

N.W.A:n tarinan kertovan Straight Outta Compton – The Movien menestys on yllättänyt elokuvaväen. Elokuva on tuonut ensi-iltansa jälkeen vajaassa kahdessa viikossa 100 miljoonan euron kassavirrat Yhdysvalloissa.

Gangstaräppielokuva on myös herättänyt huhut ja salaliittoteoriat Eazy-E:n kuoleman ympärillä. Eazy-E sai vuonna 1995 AIDS-diagnoosin ja menehtyi kuukaudessa sen aiheuttamaan keuhkokuumeeseen.

Eazy-E:n poika Yung Eazy on varma, että Suge Knight murhasi hänen isänsä. Lil Eazy väittää, että Death Row -moguli ruiskutti HIV-positiivista verta Eazy-E:hin. ”Isäni tuli sairaaksi vasta erään hänen ja Sugen välillä tapahtuneen välikohtauksen jälkeen”, Yung Eazy kirjoittaa.

Yung Eazy viittaa Suge Knightin vuosia sitten antamaan haastatteluun, jossa hän kertoo kyseisen metodin olevan tehokas keino tappaa ihminen jäämättä kiinni. ”Uhri saa kokea Eazy-E-kuoleman”, Knight kertoi naureskellen alta löytyvässä haastattelussa.

Suge Knight on tällä hetkellä kaltereiden takana odottamassa oikeudenkäyntiä murhasta ja murhayrityksestä epäiltynä. Syyttäjän mukaan Knight ajoi kahden miehen yli Straight Outta Compton -elokuvan kuvauksissa syttyneen riidan seurauksena.

Eazy-E:n murhaajaksi on eri teorioissa ehdoteltu Knightin lisäksi myös N.W.A-manageri Jerry Helleriä, Juutalaista puolustusliittoa ja Nation of Islamia. Lue niistä lisää täältä.

Straight Outta Compton – The Movie saa Suomen-ensi-iltansa Finnkinon teattereissa 2. lokakuuta.