Mitä jos Sibelius olisi ollut jamaikalainen?

Jaa Facebookissa

Dub Vallila tarjoaa Jean Dub -nimisen musiikkinäytteen tulevalta seiskatuumaiseltaan. Jeanilla viitataan sadan markan setelistäkin tuttuun säveltäjään ja dubilla tietenkin reggaen pohjalta muotoutuneeseen musiikkityyliin.

Yhtälö on sen verran mystinen, että kysyimme levyn julkaisevan Helmilevyt-lafkan pomolta Arwi Lindiltä, mistä on kysymys?

”Jean Dub on Jussi Vuorisen sävellys, ikään kuin oma versio Jean Sibeliuksen seitsemännen sinfonian yhdestä pätkästä. Ei siis suoranaisesti cover, mutta ainakin sen melodia ja tunnelma ovat saaneet vahvasti vaikutteet sieltä”, myös Dub Vallilassa musisoiva Lind kommentoi.

”Idean Jussi sai eräästä Dub Vallillan jamista, jossa bassolinja toi mieleen seitsemännen sinfonian. Jean Dubiin haettiin sitä samaa jylhyyttä ja suomalaisuutta mitä Sibelius ilmentää, vaikka musiikillisesti mennäänkin hyvin jamaikalaisella poljennolla.”

Dub Vallilla on siis Jussi Vuorisen johtama bändi, jolla ei ole vakiintunutta kokoonpanoa. Yhtye kokoontuu Mäkelänkadulle reggaejameihin milloin missäkin muodossa. Lind kertoo, että materiaalia on äänitetty enemmänkin ja myös yhteistyötä laulajien kanssa on väläytelty.

”Dub Vallila on maltilla etenevä projekti, joka versoaa pikkuhiljaa Vallilan hikiseltä treenikämpältä rytmimusiikin ystävien korville.”

Kuuntele alta Jean Dub, jolla Vuorisen ja Lindin lisäksi soittavat Mitja Tuurala, Mikko Rossi, Kalle Timonen ja Juho Viljanen.