Millaista on työskennellä kapenevan sananvapauden Venäjällä? Sini Saarelan kanssa tutkintavankeudessa ollut journalisti luennoi Helsingissä

Kuvajournalismin, dokumentaarisen valokuvan ja elokuvan ystävä, tässä menovinkki huomiselle.
Jaa Facebookissa
Kuva: Photo Do Forum 2012

Photo Do -yhdistys järjestää Photo Do Forum -tapahtuman huomenna 9. joulukuuta Helsingin Andorrassa. Tapahtumaan on ilmainen pääsy, mutta ennakkoilmoittautumispakko. Photo Do Forumin vieraina kuullaan Denis Sinjakovia, Hanna Weseliusta ja Timo Korhosta.

Sinjakov on venäläinen valokuvaaja, joka kertoo millaisessa ympäristössä journalisti joutuu toimimaan kapenevan sananvapauden Venäjällä. Sinjakov seurasi Greenpeacen tempausta Petšoranmerellä – josta myös ympäristöaktivisti Sini Saarela muistetaan – ja päätyi yli kahdeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen merirosvouksesta epäiltynä.

Hanna Weselius pohtii Photo Do Forumissa kuvajournalismin sankarikuvaajamyyttiä ja Timo Korhonen dokumenttielokuvan etiikkaa.

Photo Don puheenjohtaja Hanna-Kaisa Hämäläinen suosittelee tapahtumaa kaikille kuvajournalismista ja dokumentaarisesta valokuvasta sekä elokuvasta kiinnostuneille. ”Ei vain ammattilaisille, vaan myös kuvien kuluttajille – katsojille.”

Photo Do Forum: Denis Sinjakov, Hanna Weselius, Timo Korhonen
Ti 9.12.2014 klo 18.00
Elokuvateatteri Kino, Andorran alakerta, Helsinki
Lisätietoja Facebook-tapahtumasivulta
Ilmoittaudu osoitteeseen: puheenjohtaja@photodo.org