Miksi Kallioon ei kannata tulla, Reino Nordin?

Reino Nordin nostaa meiningin ylös uudella sinkullaan.
Jaa Facebookissa
Kuva: Monsp

Reino Nordin julkaisi viime viikolla Ylös-singlen, josta ilmestyi musiikkivideo samaan syssyyn. Uusi biisi jatkaa modernin, mutta perinteitä kunnioittavan tanssimusiikin viitoittamalla tiellä suoraan Bongo Rock -levyn (2014) askelmerkeistä jatkaen.

Jututimme Reinoa uuden singlebiisin tiimoilta.

Videolla shamaani taikoo sinut huilusoolon avulla maakunnan verkkariäijästä smoothiksi pukumieheksi. Minkälaisissa tilanteissa tykkäät soittaa huilua ja millaisiin tilanteisiin huilunsoitto on sinut elävässä elämässä vienyt?

”Suureksi harmikseni en soita huilua – mitä nyt tinahuilua joskus –, sitä varten on olemassa ammattilaisia kuten Kana, eli orkesterini huilisti.”

Mainittu shamaani näyttäisi olevan Tixa. Kaikki eivät varmasti tiedä kuka hän on. Minkälaisessa maailmassa eläisimme, jos Tixa saisi päättää sen pyörimisestä?

”Jos Tixa olisi kalifina kalifin paikalla, maailma olisi huomattavasti iloisempi. Niin sanotusti after happy fuckings -tyyppinen maailma. Tixaa lainatakseni: Hirmuliskoja, hirmuliskoja, ne on meidän veljiä ja siskoja.”

Videolla päädytään bailaamaan Kallioon. Kallion glorifiointi on jo siinä pisteessä, että mitä jos antaisit kolme syytä, miksi Kallioon ei kannata tulla?

”Piri, kalja, homoja kaikkialla. Viimeinen tosin myös positiivinen puoli, mutta jos sattuu olemaan vaikka porilainen.”

Käytät kappaleella jääkiekkoanalogiaa päätyyn lämäämisestä ja kappale ilmestyi kesken – jo nyt päättyneiden – jääkiekon maailmanmestaruuskisojen. Kenen jääkiekkoilijan kanssa tahtoisit jakaa aution saaren?

”Märkä-Simon (Siim Liivik) luultavasti. Kova ucco ja tarjoilee lomallakin hyviä passeja suoraan lapaan. Tietty otettaisiin kaukalo ja kaikki muutkin messiin eihän joukkuelajeissa muuten ole järkeä.”

Kerro vitsi, jolla saa kotibileiden tai pöytäseurueen tunnelmaa ylös?

”Suomen hallitus. Tätä voi myös käyttää latistamiseen, mutta yleensä toimii ’bailataan kuin viimeistä päivää’ -tyyppisesti.”

Katso Reino Nordinin Ylös-musiikkivideo alta.