Los Bastardos Finlandeses – uusi levy & miehistönvaihdoksia

Jaa Facebookissa
Nahkansa luonut superkokoonpano Los Bastardos Finlandeses palaa vahvempana kuin koskaan – riveissään kitaravelho Ben Granfelt.

Neljäs Los Bastardos Finlandeses-albumi “Saved By Rock ‘n’ Roll” ilmestyy 16. päivä helmikuuta. Rankkojen koettelemusten karaistaman yhtyeen äänessä on nyt täysin uudenlaista potkua Bastardojen hitsauduttua entistä tiukemmaksi ryhmäksi – kiitos yhtyeen riveihin liittyneen legendaarisen kitaristi Ben ”El Gringo” Granfeltin sekä uuden kokoonpanon saumattoman kemian.

Uusi “Saved by Rock ’n’ Roll” -albumi sisältää 11 timantinkovaa raitaa tyylin ollessa aiempaa selkeästi suoraviivaisempaa rockia – rouhealla Bastardos-asenteella ryyditettynä. Vierailijoina albumilla kuullaan Jukka Jylliä (ex-Kingston Wall), joka soitti bassoraidat levylle, ja taustalauluista vastaa yhtyeen itsensä lisäksi Apocalyptican kiertuekokoonpanosta tuttu vokalisti Tipe Johnson sekä Lordin ex-rumpali Sampsa Astala.

Uudesta ajanjaksosta yhtyeen elämässä kielii myös “Saved by Rock’ n’ Roll” -albumin nimi: kyseessä on ensimmäinen Bastardos-levy, jota ei ole nimetty sen jäsenten alter egojen mukaan. Yhtye tietää mistä se puhuu; vähällä piti, ettei yhtyeen matka katkennut viime vuoden puolella.

Vuosi 2010 oli tapahtumarikasta aikaa Bastardoille: alkuvuodesta yhtye kiersi Englantia ensimmäistä kertaa, josta matka jatkui Lynyrd Skynyrdin Suomen keikan lämppäriksi. Huhtikuussa 2010 yhtyeen tarina oli saada karmaisevan päätöksen Olli ”Don Osmo” Kykkäsen jouduttua vakavaan auto-onnettomuuteen, jonka seurauksena hänen niskanikamansa murtui ja kitaristin hengenlähtö oli kirjaimellisesti hiuskarvan varassa.

Kesällä yhtyeen riveissä tapahtui muutos kitaristin vaihtuessa Ben ”El Gringo” Granfeltiin, joka myös nähtiin Bastardosien kesäfestarikeikoilla. Seuraavaksi sairaalakeikalle joutui vuorostaan basisti Jussi ”El Muerte” Kinnunen, jonka puhjennut umpisuoli oli viedä mieheltä hengen. Kiivaan keikkailun tuoksinassa Bryn ”El Taff Bastardo” Jones tarttui bassoon ja yhtye jatkoi keikkailua. Tuuraus oli siinä määrin onnistunut että Bryn jäi basson varteen lopullisesti.

“Saved by Rock’n’Roll tehtiin täysin erilaisissa olosuhteissa kun aiemmat levyt. Biisit ja iso osa rummuista saatiin valmiiksi jo alkuvuodesta 2010, mutta auto-onnettomuuteni katkaisi levyn teon ja samaan aikaan saimme uuden soolokitaristin. Äänitys ja soittaminen murtuneen niskan kanssa ei ollut helpoimmasta päästä. Benin kanssa kemiat olivat kuitenkin alusta saakka kohdallaan, joten loistavaa jälkeä syntyi heti. Soundimaailma on nyt kansainvälisempi, joten uskon tämän olevan tähänastisista levyistämme paras”, kertoo kitaristi Olli ”Don Osmo” Kykkänen.

Uusi jäsen, Ben ”El Gringo” Granfelt puolestaan valaisee yhtyeeseen liittymisensä taustoja seuraavasti: “Kun Bryn Jones soitti mulle kesäkuussa 2010 ja pyysi bändiin niin vastaus oli helppo – tuoreen avioeron, oman bändin lopettamisen ja musiikkialaan täysin kypsymisen jälkeen. Periaatteessa voi sanoa että ”I was saved by Rock’n’Roll”. Bryn ja Twist Twist ovat vanhoja tuttuja ja Olli hieno tyyppi, näin helppoa bändissä oleminen ei ole ollut moneen vuoteen.”

Kaiken kokemansa jälkeen Los Bastardos Finlandeses aloitti uuden Saved by Rock ’n’ Roll-albuminsa äänitykset ja lopputulos on nyt käsissäsi. Tuleva vuosi tuo mukanaan kiivasta keikkailua uuden albumin sekä ajattoman räyhäkkään rock’n’rollin nimissä.

” It’s 100% proof that you cannot keep a good bastardo down”, summaa vokalisti Bryn “ El Taff Bastardo” Jones yhtyeen ajatukset – ja asenteen.

Los Bastardos Finlandeses:
Bryn “El Taff Bastardo” Jones, laulu ja basso
Ben “El Gringo” Granfelt, soolokitara
Olli ”Don Osmo” Kykkänen, kitara
Twist Twist “El Grande” Erkinharju, rummut

 • Roottoripää

  Reipas rokki on aina poikaa. Se vaan on tuollainen TexMex-bootsit-tequila-gringo-meininki jotenkin niin 90-luvun alkua että huh.. Olisiko yhtään jumi päällä vuosien vierimisessä? Miksiköhän pitää olla Meksiko sitä ja Meksiko tätä..?
  Don Osmo??

 • Gunnar Huttunen

  Waylon Jennings – “Ain’t No God in Mexico” 1973

 • mepa

  Hyvä rokki on aina hyvää! 60&70&80&90&00&10
  Bastardos rules!!!!!! Kuunnelkaa itse…