Levymyynnin pohjalukemat saavutettu: Jopa Metallica on p*rsaukinen!

Jaa Facebookissa

Suomessa parin viikon päästä konsertoiva Metallica joutuu kiertämään jatkuvasti – jotta laskut tulisi maksettua.

Metallican kitaristi Kirk Hammett myönsi Rolling Stonen haastattelussa, ettei yhtyeellä ole enää varaa pitää edes kahden vuoden keikkataukoa. Menot ovat heavy-jätillä sitä luokkaa, ettei niillä meinaa elättää enää itseäänkään.

Hammettin mukaan kaikki johtuu levymyynnin romahtamisesta, sillä ennen internet-piratismin yleistymistä levymyynnin tuomat tulot olivat tasaiset ja pitivät yhtyeen leivässä. Nyt kun valtaosa tuloista tulee kiertueista, ja niistäkin osansa nappaavat järjestäjät ja henkilökunta, ei yhtyeellä ole yksinkertaisesti varaa jättää olla tekemättä vuosittaisia kiertueita.

Metallica konsertoi Helsingin Kalasatamassa järjestettävän Sonisphere-festivaalin pääesiintyjänä 4. kesäkuuta. Tyylikkään metallifestarin muita esiintyjiä ovat muun muassa Machine Head, Amorphis ja Hardcore Superstar.

Lähde: Rolling Stone.

 • Juuso

  Tai sitten olisi kannattanut jättää julkaisematta Lou Reedin kanssa sekoiltu yhteislevy.

 • Kkk

  nyyh.. jotkut kiertää jatkuvasti, eikä saa penniäkään ja joutuu käymään vielä päivätöissä. eikä voivottele että onpa kurjaa..

 • Ex-metalicanfani

  Tähänki on selkeä ratkaisu. Tekisi parempia levyjä tai toinen on se,että ihmisiä ei kiinnosta metalicaniin paljoa,kuin ennen. Ei kaikkea voi pistää piratismin piikkiin.

 • formis

  Menisivät oikeisiin töihin

 • qweqweqwe

  Ihmiset täällä kateellisina kitisee.

 • Vesa69

  Hammet sanoi niinkuin asia on.
  Miksi ostaa kallista CD tai MP3 levyä, kun sen saa piraattina ilmaiseksi.
  Tosi fanit saattavat vielä maksaa levystä, mutta itsekin imuroin piraatin, koska se on mahdollista. En viitsi olla tekopyhä.
  Sen takia vanhatkin isot nimet tekee paljon kiertueita nykyään, kun levymyynnillä ei tienaa niinkuin ennen.

 • John Titor

  Sellaista se on, pitää tehdä jotain työtä että saa rahaa.

  Kaikista parasta olisi jos kaikki musiikkia rahasta tekevät muusikot vain häviäisivät, vaikka ojienkaivajiksi. Kyllä maailmassa musiikkia tehdään, kokoajan yhä enemmän ja sitä tehdään epäitsekkäistä syistä, ilmaiseksi kaikille – usein saa maksaa jos pitää – kaikki eivät edes huoli rahaa.

 • Freeks

  Snif. Miten ois päiväduuni mäkkärissä jos ahdistaa?

   ” Menot ovat heavy-jätillä sitä luokkaa, ettei niillä meinaa elättää enää itseäänkään.”

  Eli tulot on edelleen miljoonia, mutta menot sen mukaiset? Ei ne biisit parane isommilla pyroilla.

 • PekkaGV

  Hassua miten levymyynnin osuus tavallaan korostuu näissä artikkeleissa ja bändin itkuvirsissä: Perus prosentit levy-yhtiödiilissä itse bändille on sellaiset 20%-25% josta päältä otetaan pois saman verran albumin valmistus-, ja markkinointikuluja. Parempiin ansioihin bändit pääsivät nykypäivänä sillä, että julkaisisivat itse albuminsa. Tavallaan paradoksina tälle voisi sanoa, että nykyään myöskin levytyssopimukseen pääsee kiinni aivan liian helposti; Ennen tuli paahtaa pitkiä kiertueita, luoda nimeä ja saada faneja, jotka olivat valmiiksi sitten potentiaalista ostajakuntaa myös albumille – suomalsista artisteista Heli Kajo on tällä hetkellä oikeastaan viimeisiä tällaisia “kunnon muusikoita”, jotka ovat näin – ihan levy-yhtiön pyynnöstä ja vaatimuksesta – toimineet. Musiikkiteollisuuden ansaintamallien uudistuessa pitäisi siis niin bändien kuin heidän managementtinsakin keskittyä siihen, että bändi vietäisiin ensin keikoille, ns. ground work, sitten perustettaisiin levy-yhtiö, joka tuottaisi albumin ja palkattaisiin ihan oikeasti sitten radioystävällistä, voisi sanoa jopa kaupallista – jos siis aiotte myydä niitä albumeita – musiikkia tekevä tuottaja ja tehtäisiin sitten oman firman kautta, itse suurimmat voitot taskuun keräten, myyvä albumi. Jos haluaa kirjoittaa huonon kirjan tai tehdä ravintolassaan p**kaa ruokaa niin mikäs siinä – mutta älkää odottako asiakkaita henkisen masturbaation toteutuspaikalle: Sama pätee myös musiikkiin. Tehkää hyvää musiikkia niin se myy. Älkääkä nurisko jos teette huonoa musiikkia: Jos se ei kiinnosta live-keikkana edes Kallion lähiöbaarissa kuin omia kavereitanne, niin se ei koskaan tule kiinnostamaan suurta yleisöä albumin muodossa sen enempää.

 • Johan olet ääliö – etkö sä tajua että musiikkia tekevät yleensä tekevät sitä TYÖKSEEN!!! Onko se susta epäitsekästä? Mä harvon hermostun mistään nettikommenteista mutta nyt kyllä osu niin idioottimainen mielipide sillmään että oli pakko laittaa vastinetta.
  Vieläkin ihmettelen että millä ihmeen logiigalla musiikin pitäis olla ilmasta kaikille?????WTF!!!???

 • SlayTor

  Tämä on paskapuhetta, nuo jätkät on miljonäärejä.. tosin kyllähän sitä saa vaikka minkä rahasumman tuhlattua ku oikein yrittää.

 • sepe

  jos ei bändi ole vuoden 1991 jälkeen julkaissut kuin susipaskoja levyjä niin ei kai ne levytkään sillon myy

 • Onx tää joku vitun TTVK:n mainos? Opettelis toikin countrybändi käyttään vaikka nettiä…voisivat keksiä jotain muuta kuin vikistä whiskyövereissään sensuurifriikkien puolesta.

 • damdamdumdumdam

  aivan … kauheeta paskaa se lou reedin kanssa tehty ://

 • John Titor

  En ole Johan, olen John. Kyllä musiikkia voi työkseenJohn Titor tehdä, mutta ainoastaan raha silmissä sitä tekevät voisivat kuolla pois, löytyy sitten sitä hyvää musiikkia helpommin.

  Yritän selittää sinulle aiemman “pitää tehdä jotain työtä että saa rahaa” pätkän, viittasin sillä tämän uutisen Metallican perseitkuun siitä kun ei voi enää kahta vuotta istua kotona runkkaamassa toisiaan, vaan pitää keikkailla useammin että saa laskut maksettua.

  Musiikki on jo ilmaista kaikille joilla on netti.

  Ai, että musiikkia saisi kuunnella vain rikkaat ihmiset?

 • sedated

  Jos Metallicna miljonäärit eivät tule levymyynnillä, royalteillaja oheiskrääsällä toimeen, miten mikään pienempi bändi voi tulla?
  Tää on ihan p*kaa mitä noi selittää, tää on osa sitä Napster itkuvirttä, millä koittaa saada ihmiset ostaa levyjä.
  Boikotoikaa Metallicaa, imuttakaa levyt, jos siis edes huonoa musiikkia jaksatte kuunnella.

 • Keijo

  PekkaGV:n väite, että levydiiliin pääsee nykyään helposti kiinni on täysin tuulesta temmattu. Tosiasaissa levydiilin saa nykyään todella todella kovan työn tuloksena tai tv-kisaan osallistumalla, ellei ole sitten tehnyt artistina nimeä jo aiemmin. Yhtiöt eivät uskalla ottaa minkäänlaisia riskejä bändejä sainatessa, joten sainataan ainoastaan ns. varmat nakit. Eli aiemmin, kun levy-yhtiö auttoi bändiä sen pohjatyön tekemisestä, josta PekkaGV heittää ihan hyviä pointteja, niin nykyään sen kaiken kustantaa bändi itse ja levy-yhtiö astuu kuvioon vasta kun kaikki on täysin varman päälle.

  Syy? Ei ole rahaa, eikä uskalleta ottaa riskejä. :(

 • Jorma Alanne

  vittu miten ihmiset osaa olla idiootteja, ihme et yhä hengissä ovat