Levykauppa Digelius Music täyttää 43 vuotta – Kuuntele Emu Lehtisen kesätärpit!

Jaa Facebookissa

Kivijalkalevykauppojen suunnalta on totuttu viime aikoina kuulemaan alakuloisempia uutisia, mutta onneksi edelleen eteen tulee iloisiakin asioita sekä kunnioitettavia merkkipaaluja: Helsingin Viiskulmassa sijaitseva levykauppa Digelius Music täyttää tänään 43 vuotta.

Rytmi onnitteli levykaupan omistajaa, Ilkka ”Emu” Lehtistä, ja kyseli Digeliuksen pitkän iän salaisuuksia.

”Digelius Music -levykaupan pitkän iän salaisuuksia ovat pohjaton rakkaus musiikkiin, perusteellinen tutustuminen musiikin historiaan, tinkimätön ja avoin suhtautuminen aina kiehtoviin musiikin reuna-alueisiin valtavirran ulkopuolella, oli sitten kyse jazzista, kansanmusiikista, vallattomista kokeiluista tai muuten vain hivelevistä musiikillisista kokemuksista. Ahkeruus ja parhaaseen pyrkivä asiakaspalvelu ovat myös oleellisia”, Lehtinen kertoo.

Kysyimme muun muassa jazzia, folkia, kokeellista sekä klassista myyvältä Lehtiseltä myös musiikkisuosituksia heinäkuisiin tunnelmiin. Lehtinen vieraili tiistaina Harri Tuomisen maailmanmusiikkiohjelmassa ja listasi kesän tärpeiksi ohjelmassa soittamiaan kappaleita. Radio-ohjelma on kuunneltavissa tämän linkin takaa – ja levyt mitä luultavammin löytyvät Digeliuksen hyllystä!

Emu Lehtisen kesätärpit:
1. Rosa Passos – Diz que fui por ai
2. Wind on Wind – Loviisa
3. Tito Rodriguez & His Orchestra – Bilongo
4. Tuva-Ensemble – Ögbeler
5. Asha Bhosle – Eena meena deeka

Teksti: Jukka Hätinen, kuva: Digelius Music