Lauri Tähkän albumi ulos ensi viikolla

Jaa Facebookissa

Lauri Tähkä yhtyeineen juhlistaa julkaisua esiintymällä Helsingin keskustassa Lasipalatsissa Elisan studiossa 26.10. klo 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kuulijoilla on mahdollisuus nauttia näin aitiopaikalla uuden levyn materiaalista tuoreeltaan!

Niiden kiinnostuneiden, jotka eivät pääse paikalle on mahdollisuus seurata keikkaa Elisa Viihde -palvelussa suorana lähetyksenä sekä myöhemmin tallenteena Elisa Viihteen videovuokraamossa.

Lauri Tähkä on yksi maamme suosituimmista ja seuratuimmista artisteista ja hänen siirtymisensä soolouralle on herättänyt valtaisaa kiinnostusta. Nyt uuden levyn julkaisu avaa faneille ja muille kiinnostuneille uutta musiikillista linjaa. Albumin eka sinkku Syyskuun kyy on vastaanotettu mainiosti ja vain lisännyt uuden materiaalin odotusta.
Polte albumin tuottajana on toiminut Laurin pitkäaikainen yhteistyökumppani ja tuottaja Riku Mattila. Levyä on tehty kesän aikana biisi kerrallaan hakematta levylle varsinaisesti mitään suurta yhtenäistä linjaa. Pääpaino on ollut kunkin kappaleen oma luonne ja sointi. Yhtenäisyys biisien välille tulee Laurin tunnistettavan vahvasta ja omaperäisestä tulkinnasta ja uuden bändin saumattomasta yhteistyöstä. Milla Viljamaan piano, Marko Timosen rummut ja Arttu Hasun basso soivat upeasti yhteen – mukaan taittuu viulu- ja torviosuuksia sekä vierailevia soittajia.
Syyskuun kyyn riehakkaan meiningin lisäksi levyltä löytyy toisenlaisiakin tunnelmia, nimibiisi Polte on kauniin kaihoisa ja Pieni ihminen herkistää jokaisen vanhemmuuden kokeneen. Nämä kaksi kappaletta ovat Sinikka Svärdin sanoituksia, muut sanoitukset samoin kuin kaikki sävellykset ovat Lauri Tähkän omia. Positiivinen erolaulu Päästän sinut irti ja tulevaisuuteen uskova Vielä olet suruton edustavat komeaa suomirokkia ja Kokonaan sun ja Riittää meillä päiviä tuovat mukaan kansanmusiikkia ja etnosävyjä. Kaiken kaikkiaan levy on hyvin suomalainen, sillä yhdistyy pop, rock, kansanmusiikki ja iskelmä mahtavan vivahteikkaaksi kokonaisuudeksi. Tulkinnassa on intohimoa ja antaumusta, hillitöntä fiilistä ja koskettavaa tunnetta.
Lauri Tähkä kertoo terveisensä levyn julkaisuun: ”Istuin tämän saman pöydän ja näkymän äärellä joulukuussa 2010, kun kovat pakkaset paukkuivat työhuoneeni nurkissa. Riittää meillä päiviä -biisin tekstin olin juuri saanut tehtyä ja ajattelin, että mahdanko saada levyn lauluja koskaan valmiiksi? Pikkuhiljaa uurastaen, pakertaen, työstäen ja säätäen levyn biisit alkoivat vaan valmistua ja kesäkuussa 2011 päästiin aloittamaan nauhoitukset Helsingissä. Olen miettinyt lähes puolentoista vuoden ajan joka päivä, joka yö tämän levyn sävellyksiä, tekstejä ja kaikkea tähän levyyn liittyvää. Olen murehtinut, mitä suuri yleisö uudesta levystä tulee sanomaan. Syyskuun kyy on onneksi jo antanut iloisia ja väkeviä viitteitä siitä, mitä mieltä kansa uudesta musiikista on.
Nyt, kun julkaisuun on viikko aikaa tuntuu viikkokin iäisyydeltä, mutta nyt on uusi nahka luotu ja kaikki on valmista Polte -albumin julkaisuun. Toivottavasti nautitte kuulemastanne ja otatte sen avoimin mielin vastaan. Minä ja bändi ollaan onnea täynnä!”

Polte –albumin kappaleita on mahdollisuus kuulla ennakkoon Radio Iskelmässä tulevana viikonloppuna ja Iltalehden verkkosivulla alkuviikosta. Iltalehden sivulle tulee myös nähtäville upouusi Syyskuun kyy-video.
Ennen varsinaista kiertuettaan Lauri Tähkä nähdään yhtyeineen myös tv:ssä mm. 28.10. MTV3/Korkojen kera ohjelmassa ja 4.11. Ylen Nenäpäivässä.

Kiertue starttaa 1.12.
01.12. Tampere, YO-Talo
02.12. Jämsä, Himos-Areena
03.12. Tahko, Spa-Areena
08.12. Helsinki, Tavastia
09.12. Vaasa, Amarillo
10.12. Pori, Yyterin Kylpylähotelli
16.12. Turku, Kooma
17.12. Hämeenlinna, Verkatehdas
28.12. Oulu, Tähti
29.12. Ruka, Zone
30.12. Tornio, Umpitunneli
31.12. Levi, HulluPoro Areena
keikat: www.koetinkivi.fi

Kokoonpanossa soittavat:
Lauri tähkä: laulu ja akustinen kitara
Marko Timonen: rummut
Arttu Hasu: basso
Milla Viljamaa: piano
Jaakko Kääriäinen: sähkökitara
Jarkko Kumpulainen: sähkökitara