Lauantaina luvassa taidokkaaseen pizzanpaistoon verrattavaa säveltaidetta

Hailu Mergia konsertoi Helsingissä.
Jaa Facebookissa
Kuva: Philipp Jester

Hailu Mergia konsertoi lauantaina 18. lokakuuta Helsingin Kuudennella linjalla. Omaleimaista instrumentaalijazzia ja -funkia soittava etiopialaisartisti nousee We Jazz -klubin lavalle triokokoonpanonsa kera.

Walias Bandin kosketinsoittajanakin tunnetun Mergian kaivoi uudelleen esille Awesome Tapes from Africa, julkaistessaan viime vuonna Hailu Mergia & His Classical Instrument -albumin.

Sama lafka julkaisi eilen Hailu Mergia and the Walias -nimellä ilmestyneen Tche Belew -levyn. Alun perin vuonna 1977 julkaistulla pitkäsoitolla vibrafonia soittaa muuan Mulatu Astatke.

”Tche Belew’n tärkein ansio on soundi, jollaista emme löydä enää levyiltä nykyään. Sooninen laatu miellyttää ja erikoinen soittotyyli tekee levystä rakkaan monille”, Awesome Tapes from African Brian Shimkovitz kommentoi.

Hailu Mergia on kiertänyt Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa viimevuotisen uudelleenjulkaisun jälkeen. Missä kunnossa veteraani on, kannattaako lauantaina mennä Kutosen keikalle?

”Hailu Mergian keikan katsominen on kuin mainion pizzantekijän ihailua – työ sujuu vaivattoman näköisesti ja kauniisti vuosien kokemuksen ansiosta. Työskentelyn tarkkailu on hauskaa ja tuntuu kuin olisit osa sitä”, Shimkovitz kertoo.

Levykauppa Erosen kauppias Pekka Eronen suosittelee keikkaa käytännönläheisemmistä syistä:

”Keikalle kannattaa mennä siksi, että konsertista toivuttuanne rynnistäisitte paikalliseen levykauppaanne ja ostaisitte Hailu Mergian molemmat, tai ainakin toisen, Awesome Tapes from Africa -julkaisun!”

Myös muusikko ja toimittaja Perttu Häkkinen on bongattu sosiaalisesta mediasta tapahtuman osallistujalistalta. Häkkinen summaa suositukset:

”Hailu Mergian säveltaide on hyväksi mielenterveydelle.”

We Jazz: Hailu Mergia (ETH), We Jazz djs & National RGB vjs
La 18.10.2014 klo 23
Liput 18,50 €