Kurkkaus Jyrki Nissisen nihilistiseen deliriumiin

Nissisen kuvataidenäyttely Kallion Kalleria-galleriassa.
Jaa Facebookissa
Kuva: Jyrki Nissinen, Talosta läpi

Muusikko, sarjakuva- ja kuvataiteilija Jyrki Nissisen taidetta on esillä Helsingin Kaarlenkadun Kalleriassa. Look At Life -näyttely on avoinna 14. lokakuuta asti.

Nissinen kurkkaa gallerian takahuoneesta juuri heränneen näköisenä ja kehottaa katselemaan rauhassa. Olutta aamiaiseksi – sen voi Kalleriassa melkein aistia. Ravintolasuosituksia varten on varmasti tehty empiiristä tutkimusta. Myykö Peikko tavernastaan jatkopullon vai joutuuko juhlija tyytymään 24 h -kaupasta haettuun ykköskaljaan? Kummitustalo odottaa liskoja pelkäävää.

Nissisen tussi on dominoiva, akvarelli puolestaan harhainen. Sarjakuvamaiset aiheet alkavat vuotaa todellisuuteen, keikkajulisteisiin ja alakulttuurien kulttihahmoihin. Mitä muuta Liimanarinan Olli Paukkeen muotokuva voisi olla kuin kesken jätetty? Mikä on Nissisen ja Bemböle Cassettes -paitaisen, näyttelyn päättävän partasuun suhde?

Seuraavaksi Nissinen on esillä Brooklynin Wayfarersissa – ylikierroksilla käyvän työtahdin takia luultavasti täysin eri töillä. Nissisen huumeiset, humalaiset, ahdistuneet ja oivaltavat teokset ovat kuin kotonaan Kalliossa. Kaoottisesta ripustuksesta huolimatta tai juuri siksi. Käy kokemassa.

Jyrki Nissinen – Look At Life
3.–14.10.2014, ma–su klo 12–19
Kalleria, Kaarlenkatu 10, Helsinki