Kuolemansairas Wilko Johnson äänittää viimeisen levyn ja soittaa neljä jäähyväiskeikkaa

Jaa Facebookissa
Kuva: Wikimedia Commons

Dr Feelgoodin kitaristina parhaiten tunnettu Wilko Johnson ilmoitti pari viikkoa sitten sairastavansa haimasyöpää ja kieltäytyneen kemoterapiasta, ilmeisesti huonojen parantumismahdollisuuksien vuoksi. Sen sijaan Johnson palaa kotimaahansa Englantiin äänittämään viimeisen levyn ja heittämään neljä, varmasti tunteikasta jäähyväiskeikkaa.

Vuonna 1947 syntynyt Wilko Johnson on kitaristi, laulaja ja lauluntekijä, joka aloitti musiikillisen uransa Dr Feelgoodin esimuodossa 1970-luvun alussa. Hän soitti myös legendaarisessa Ian Dury and the Blockheadsissa, ja on levyttänyt lukuisia albumeita oman yhtyeensä The Wilko Johnson Bandin kanssa. Hänen edellinen albuminsa Red Hot Rocking Blues julkaistiin vuonna 2005.

Johnson soittaa neljä konserttia maaliskuun alussa, jonka jälkeen hän keskittyy tekemään viimeistä albumiaan ja julkaisemaan viime vuonna tallennettua live-DVD:tä. Johnsonin managerin mukaan neljä konserttia ovat punk-pioneerin tapa kiittää yleisöä ja fanejaan kaikesta tuesta vuosien aikana.