Korisliiga alkaa huomenna – Listasimme 10 parasta koripallobiisiä

Jaa Facebookissa
Kuva: Kuka leikkaa sukkaa kauden päätteeksi?

Korisliigakausi alkaa huomenna 1. lokakuuta. Toivottavasti Susijengi-huuma näkyy myös kotimaan sarjassa kiinnostuksen ja kävijöiden muodossa.

Pääsarjatasolla nähdään muutaman vuoden tauon jälkeen myös stadilainen jengi. Helsinki Seagulls pääsee näyttämään kyntensä ja nokkansa huomenna Töölön kisahallissa Kauhajoen Karhua vastaan kello 18.30.

Ainakin me odotamme Korisliigan avausta innolla! Sen johdosta listasimme 10 parasta koripallobiisiä ja toivomme, että ensi vuonna saamme rutkasti uusia kotimaisia korisanthemeita.

Särre: Leikkaa sukkaa

Suomalaisia korisbiisejä ei ole vielä tunguksi asti. Susijengin tunnussävel alkoi nyppimän jo ennen Bilbaota, joten kova korismies Särre lunastaa paikan listalla.

Public Enemy: He Got Game

Spike Leen korisdraaman soundtrackinä toimineen levyn nimiraita. Buffalo Springfield -samplella ratsastava letkeä biisi on ehkä enemmänkin hallille saapumis- kuin alkulämmittelymusaa.

Kurtis Blow: Basketball

Räppiveteraani tunnusti rakkauttaan koripalloa kohtaan jo 1984. Lil Bow Wow versioi biisin myöhemmin, mutta yritämme pyyhkiä sitä muististamme. Muistutamme sen sijaan, että Kurtis Blow esiintyy 11. lokakuuta Helsingin Korjaamolla.

Skee-Lo: I Wish

Skee-Lo toivoisi olevansa pidempi, jotta palloiluhommat sujuisivat nohevammin. Pelipaikka NBA:ssa ei kuitenkaan ole tavoitteena, vaan kaiken takana on jälleen nainen.

Lil Wayne feat. Cory Gunz: 6 Foot 7 Feet

Pituus kun tuli puheeksi, 6’7” on NBA-pelaajan keskimitta. Lil Wayne jää tästä nimensä etuliitteen mukaisesti yli 30 senttiä.

Jamie Foxx feat. Justin Timberlake & T.I.: Winner

Biisi ei välttämättä ole koriksesta, vaan Charlie Sheen -tyylisestä voittajuudesta, mutta NBA-makasiinit nappasivat sen omakseen.

Onyx: Slam

Toinen kappale, joka ei todellakaan kerro koriksesta. Slamin tahtiin kelpaa kuitenkin donkkailla, vaikka biisi selkäsaunan ympärillä pyöriikin.

Gang Starr: Now You’re Mine

Timanttinen koripallobiisi, joka Gang Starrille ominaisesti ei mene sieltä missä rima on matalin. Sillä aikaa kun funtsit Gurun sanomisia, Premier on upottanut kolmosen.

Aaron Carter: That’s How I Beat Shaq

Spotifysta ei löytynyt Shaquille O’Nealin legendaarista (I Know I Got) Skillz -biisiä, joten muistelemme kuinka Backstreet Boysin Nick Carterin pikkuveli voitti Shaqin.

Jay Z: Hola Hovito

Jigga räppää lajista lukemattomissa kappaleissaan, mutta varsinaiset korisanthemit ovat kortilla. Tällä kertaa palataan varaustilaisuuteen, jossa oli tyrkyllä muuan Michael Jordan.