Kauko Röyhkän ja Riku Mattilan uutuusalbumi Kaksi lensi tuulen mukaan julkaistaan 18.5.

Jaa Facebookissa
Kauko Röyhkä ja Riku Mattila iskevät taas. Duon toinen albumi "Kaksi lensi tuulen mukaan" on, jos mahdollista, vielä edeltäjäänsä monipuolisempi ja energisempi.

Kauko Röyhkä ja Riku Mattila iskevät taas. Duon toinen albumi “Kaksi lensi tuulen mukaan” on, jos mahdollista, vielä edeltäjäänsä monipuolisempi ja energisempi. Tyylien kirjo ulottuu 60-lukulaisesta kitarapopista 80-lukulaiseen futurockiin, jazziin, progeen, bluesiin ja souliin. Röyhkän luontevan runolliset tekstit, rikkaat melodiat ja Mattilan tehokas tuotanto sitovat eri vaikutteet yhtenäiseksi ja virkistäväksi kokonaisuudeksi, jossa ei ole kuollutta hetkeä.

Levyllä vierailee liuta huippumuusikoita Jimi Tenorista Ahti Marja-ahoon ja Samae Koskiseen. Marko Timonen on soittanut rummut kaikkiin biiseihin. Jousia ja puhaltimia on käytetty raikkaalla ja ennakkoluulottomalla tavalla.

Kauko Röyhkä on suomirokin outolintu ja kapinallinen, Riku Mattila ansioitunut tuottaja sekä kitaristi. Miesten yli 30 vuotta kestänyt ystävyys on johtanut uuteen yhteistyöhön, joka on suuresti ilahduttanut kaikkia hyvän musiikin ystäviä. Heidän ensimmäinen albuminsa valittiin Sue-lehdessä vuosikymmenen parhaaksi. “Kaksi lensi tuulen mukaan” on sen yhtä loistelias seuraaja.

Röyhkä ja Mattila lähtevät keikoille syyskuussa. Bändissä soittavat Samae Koskinen (basso), Marko Timonen (rummut) ja Tenho Mattila (saksofoni, urut, kitara).

Kaksi lensi tuulen mukaan –levyltä on julkaistu kahden biisin single Sinä/Vanhanajan filmissä. Sinä on juuri tällä hetkellä yksi maamme soitetuimmista radiohiteistä.

Katso täältä niitä kuvittavat videot:

Sinä

Vanhanajan filmissä