Kantriveteraani Kris Kristofferson pureutuu kuolevaisuuteen uudella levyllään

Jaa Facebookissa
Kuva: Wikimedia Commons

Kris Kristoffersonin juuri julkaisema Feeling Mortal -albumi liikkuu nimensä mukaisesti kuoleman ympärillä. Feeling Mortal päättää samalla Kristoffersonin levytrilogian, jonka alkoi vuoden 2006 This Old Roadilla ja jatkui vuonna 2009 Closer to the Bone -albumilla.

“Päädyin sellaiseen pisteeseen elämässä, joka on vähän niin kuin jalkapallopelissä, kun huomaa pelaavansa loppupeliä ja ajattelee, miten hieno peli on ollut,” Kristofferson selittää Rolling Stonen haastattelussa.

76-vuotias, Hawaijilla nykyään asusteleva kantrimuusikko on ehtinyt saavuttaa paljon elämässään. Muusikon ja arvostetun näyttelijän lisäksi hän on pelannut amerikkalaista jalkapalloa collegessa, toiminut tutkijana, helikopteripilottina ja noussut armeijan upseeriksi. Oman uransa ohella hän on ehtinyt kirjoittaa kappaleita muun muassa Johnny Cashille ja Janis Joplinille. Elämän ehtoopuolella mies on kuitenkin kääntynyt pohdiskelemaan myös katoavaisuutta.

“On jotenkin huvittavaa, kuinka ihmiset eivät ajattele kuolemaa,” Kristofferson pohtii. “Ehkemme halua ajatella sitä, koska se on masentavaa. Mutta tosiasia on, että kaikki me kuolemme. – Tai ehkä minä en sentään.”

Voimakas Feeling Mortal -albumi on kuunneltavissa muun muassa Spotifysta.