Joan Jett kirjoitti henkilökohtaisen albumin “kuoleman vuosikymmenestään”

Jaa Facebookissa

Vuosia siinä kesti, mutta Joan Jett and the Blackhearts on julkaisemassa viimein odotetun kymmenennen studioalbuminsa. Naisrokkarin edellinen levytys oli vuoden 2006 Sinner, jonka jälkeen hän on elänyt vaikeitakin aikoja.

Rolling Stonen haastattelussa Jett kuvaili uutta albumia henkilökohtaisemmaksi kuin edellisiä, ja kutsui menneitä vuosia “kuoleman vuosikymmenekseen”. Tuona aikana Jett menetti molemmat vanhempansa ja todisti muun muassa hurrikaani Sandyn tuhot kotiseudullaan. Sen seurauksena syntyi entistä vakavampi albumi.

Vanhempien kuolema vaikutti suoraan albumin muodostumiseen.

“He rohkaisivat minua. He ostivat minulle kitaran,” Jett muistelee. “Joten vanhempieni menettäminen oli iso juttu, ja se siirtyi sellaisiin kappaleisiin kuin Fragile, joka kertoo elämän ja rakkauden hauraudesta, kuinka helppoa on särkeä sydän.”

Make It Back -kappale puolestaan on hurrikaani Sandysta ja ihmisten asenteista. Sitä ei näe paljon lehdissä kun kiertää maata,” Jett pohtii. “Kotikaupunkini on vieläkin hajalla. Ihmiset ottivat sen raskaaksi. Sain siitä vähän kuvaa, millaista on olla sota-alueella.”

1980-luvulla suursuosioon nousseen Joan Jettin kymmenes albumi Unvarnished julkaistaan lokakuussa. Vaikka albumi on vakavampi, uskoo Jett sen uppoavan faneihin.

“Lauluissa on vakavampi sävy, mutta ne ovat samaistuttavia,” Jett kuvailee. “Ne ovat lauluja asioista, jotka kaikki joutuvat kohtaamaan.”