Huippunimiä ja LSD:tä jazzfestivaalilla

Jaa Facebookissa

DIG.-festivaali järjestetään 15.–17. lokakuuta Helsingissä Musiikkitalon Black Box -salissa. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän oma festivaali tuo jälleen Helsinkiin sekä mielenkiintoisia esiintyjiä että jazzin huippunimiä.

Joonatan Rautio, Aki Rissanen ja Antti Lötjönen saavat taaksensa arvostetuimpiin ja halutuimpiin rumpaleihin lukeutuvan Jeff ”Tain” Wattsin. Sen lisäksi, että kuusi Grammy-palkintoa saanut Watts on soittanut lukuisten nimekkäiden jazzmuusikoiden yhtyeissä, hän on tehnyt jo pitkän uran bändiliiderinä. Watts on tehnyt myös näyttelijäntöitä ja hän perusti Dark Key Music -levy-yhtiön vuonna 2007.

Toisena tärppinä mainittakoon LSD, jolla ei tällä kertaa viitata lysergihapon dietyyliamidiin, vaan saksofonisti Fredrik Lindborgin, basisti Martin Sjöstedtin ja rumpali Daniel Fredrikssonin muodostamaan yhtyeeseen. Trion Hey Colossus -ensilevytys (2013) ihastuttaa Sonny Rollinsin, George Gershwinin ja Duke Ellingtonin standardeja ilmavasti ja lämpimästi mutta tiukasti ja modernilla otteella tulkiten. Lindborgin omat sävellykset osoittavat jazzperinteen olevan hallussa myös lainojen ulkopuolella.

Lisäksi DIG.-festivaalilla nähdään Chico Pinheiro Group, Walter Smith III Quartet ja Fast Company. Tutustu tarkempaan ohjelmaan festivaalin Facebook-sivulla.