Ghostface ja Dr. Dre voitokkaina oikeudessa

Jaa Facebookissa

Onnittelut ovat paikallaan Yhdysvaltain sekä itä- että länsirannikoiden suuntaan. Ghostface Killah voitti oikeustaistelun Iron Man Themen säveltänyttä Jack Urbontia vastaan ja Dr. Dre entistä levy-yhtiötään Death Row’ta vastaan.

Säveltäjä Jack Urbont haastoi Ghostfacen oikeuteen Iron Man Themen luvattomasta sämpläämisestä Supreme Clientele -albumilleen (2000). Vaikka oikeudenpäätös oli Ghostfacelle mieluinen, se kuulostaa erikoiselta. Urbontin todettiin säveltäneen teoksen 1960-luvulla kertapalkkiota vastaan, eikä hänellä näin ollen ole tekijänoikeuksia kappaleeseen, vaan ne ovat Marvelilla. Urbont on tehnyt valituksen päätöksestä.

Dr. Dre puolestaan oli jälleen sotajalalla entistä levy-yhtiötään Death Row’ta ja sen uutta omistajaa Wideawakea vastaan. Yhtiö on luukuttanut The Chronicia (1992) digikaupoissa ilman minkäänlaisia korvauksia Drelle. Tästä eteenpäin Dr. Dre on oikeutettu hänelle kuuluviin rojalteihin, eikä levy-yhtiö saa käyttää Dren biisejä muiden artistien julkaisujen pönkittämiseen.