Galleriakeskiviikko tarjoaa taidetta, vogue-tanssia ja matalia kynnyksiä

Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma tahtoo täyttää Helsingin taidegalleriat huomenna.
Jaa Facebookissa

Galleriakeskiviikkoa vietetään huomenna 3. joulukuuta. Kolmatta kertaa Helsingin taidegallerioita valtaavan tapahtuman ideana on madaltaa gallerioissa käymisen kynnystä, tehdä taidekeskustelusta arkisempaa ja saada lisää elämää galleriaskeneen.

”Osallistuin viime vuonna Itä-Lontoossa samantyyppiseen First Thursdays -tapahtumaan, jonka kautta oli helppo tutustua alueen galleriatarjontaan.  Silloin syntyi ajatus, että tällaista pitäisi olla Suomessakin”, Galleriakeskiviikon taustalla olevan Yhteismaa-yhdistyksen Jaakko Blomberg kommentoi.

Mukaan osallistuvat galleriat pitävät ovia auki iltaan saakka ja taidenäyttelyiden lisäksi monessa osoitteessa on poikkeuksellista ohjelmaa, kuten tanssia, musiikkia tai tarjoilua. Blombergin mukaan tarkoituksena onkin herätellä paitsi yleisöä myös gallerioita, ja tehdä niistä helpommin lähestyttäviä paikkoja.

”Tapahtumat ovat sujuneet hyvin ja gallerioissa on käynyt paljon väkeä, joka ei niissä yleensä – tai koskaan – käy. Myös galleriat ovat lähteneet mukaan kehittelemään mielenkiintoista ohjelmaa”, Blomberg kertoo.

”Marraskuussa nähtiin esimerkiksi Katulavatanssit Goes Gallery -kierros, jossa ihmiset kiersivät galleriasta toiseen täyttäen ne improvisoidulla tanssilla. Oli hienoa nähdä, miten gallerian tunnelma muuttui äkkiä niin täysin ja monet ihmiset lähtivät spontaanisti mukaan tanssiin.”

Huomista Galleriakeskiviikkoa on viettämässä 15 taidegalleriaa, joista lista löytyy tapahtuman kotisivuilta. Niissä tapahtuvasta oheisohjelmasta pysyy parhaiten kärryillä seuraamalla Galleriakeskiviikon Facebook-tapahtumasivua.

”Mukaan voi hyvinkin tulla vielä lisää gallerioita. Nytkään ei tosin mitenkään ehdi nähdä kaikkia näyttelyitä yhden illan aikana, mutta ei niitä tarvitsekaan. Myös tapahtuman laajentamisesta muihin kaupunkeihin on puhuttu.”

Vinkkejä kaipaaville Blomberg nostaa muutaman esimerkin huomisesta ohjelmasta:

”Ainakin Women of Kazakhstan -valokuvanäyttely Galleria Kajasteessa täytyy käydä katsomassa. Myös Heidi Hirvosen vanhoihin matkalaukkuihin tekemä taide Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa kuulostaa mielenkiintoiselta. Galleria Foggassa on taas ohjelmassa yhdistelmä kansanmusiikkia ja vogue-tanssia, jonka haluan ehdottomasti nähdä.”

Galleriakeskiviikko
Ke 3.12.2014 Helsingin taidegallerioissa
Lisätietoja tapahtuman kotisivuilta.

Päivitys 3.12. klo 8.21 – Sekä otsikossa että viimeisessä sitaatissa mainittu vogue-tanssi on peruttu. Galleria Foggassa on kuitenkin Maija Kauhasen nykykansanmusiikkia kanteleella ja laulaen.