Flyygeli yksiössä ja yllätyksiä ratikassa – We Jazz julkisti festivaalohjelmansa

Jaa Facebookissa
Kuva: Vijay Iyer

We Jazz -festivaali järjestetään 7.–13. joulukuuta ympäri Helsinkiä. Esiintymispaikkoina on niin perinteisempiä areenoita kuten Tavastia ja Aleksanterin teatteri kuin erikoisempia kuten kulttuuriratikka ja pianisti Joonas Haaviston koti.

Avajaiskonsertissa Aleksanterin teatterissa nähdään Pori Jazzissakin vieraillut Vijay Iyer Trio. Pianisti Iyerin Break Stuff (2015) soi minimalistisen hypnoottisesti ja amerikkalainen lukeutuu sen myötä modernin jazzin kuumimpiin nimiin. Konsertissa nähdään myös harvoin keikkaileva ja tuplalevynsä ensimmäisen osan kesällä julkaissut Teddy’s West Coasters, joka Teppo Mäkysen johdolla kumartaa 1950–60 lukujen Yhdysvaltain länsirannikon soundille.

Joonas Haaviston flyygelillä varustetussa yksiössä nähdään intiimi konserttisarja, jossa isännän lisäksi musisoi päivittäin vaihtuva vieras. Kulttuuriratikassa 12. joulukuuta nähdään Invitation Quintet, jonka kokoonpano on mysteeri myös esiintyjille. Kutsutut muusikot nousevat raitiovaunun kyytiin yksitellen.

Muita festivaalin esiintyjiä ovat muun muassa Gunter Hampel Quintet, Verneri Pohjola Quartet ja Timo Lassy Band. Tutustu We Jazzin ohjelmaan kokonaisuudessaan sen Facebook-sivulla.