Fireal julkaisee debyyttialbuminsa huhtikuussa

Jaa Facebookissa
Entisen Bleak-nokkamiehen Calebin uusi bändi Fireal julkaisee debyyttinsä The Dark Siden huhtikuun 27. päivä.

Entisen Bleak-nokkamiehen Calebin uusi bändi Fireal julkaisee debyyttinsä The Dark Siden huhtikuun 27. päivä.

Firealin keulahahmo Caleb tuli tunnetuksi Bleak- yhtyeen laulajana ja biisintekijänä. Hän teki Fate-dueton Ana Johnssonin kanssa, joka oli yksi radioiden soitetuimmista kappaleista vuonna 2007 ja voitti NRJ Radio Awardseissa Best Nordic Song -palkinnon.

Kokoonpanon hajottua vuonna 2009, Calebilla oli repullinen hittejä, levyn kansia sekä visioita valmiina. Hän päätti jatkaa entistä päättäväisemmin eteenpäin. Soundia on kehitetty ja viety rankempaan, mutta myös melodisempaan suuntaan. Tätä laulaja kutsuu Imperial Rockiksi.

Nimi Fireal tuli Deftonesin biisistä. Fireal tai Firealz on slangisana ja tarkoittaa “For Real/Truly”. Fanien keskuudessa on ollut pientä spekulointia miten nimi lausutaan. “Se lausutaan näin Suomalaisittain kirjotettuna ”faiöriil”, Caleb selventää.

Firealin ensi-esiintyminen oli HIMin lämmittelijänä Helldonessa 2009. Viime syksynä Fireal esiintyi Olli Saarelan ohjaamassa Harjunpää ja pahan pappi –elokuvassa, missä he esittivät The Imperia -kappaleen. Elokuvan kuvauksissa kuvattiin ensimmäisen singlen Halo -video. Halo oli syksyn 2010 soitetuimpia radiobiisejä.
Toiselle singlelle Breathe Caleb sai arvovaltaisia yhteistyökumppaneita. Hänen kanssaan biisin kirjoittivat maailmankuulu ruotsalainen tuottaja-lauluntekijä Max Martin, joka on mm. Katy Perryn, Pinkin ja Britney Spearsin suosituimpien hittien takana, sekä Per Aldeheim.

“Tapasin Max Martinin Tukholmassa Maratone-studiolla. Olin juuri ihastellut hänen työhuoneensa lukuisia platinalevyjä. Myöhemmin hän tuli mukaan kirjoitussessioon, jossa olin Per Aldeheimin kanssa. Käytännössä hän sävelsi uusiksi Breathen kertosäkeen. Unohtumaton kokemus kaikinpuolin, en ole ammattimaisempaa biisinkirjoittajaa eläissäni tavannut”, kertoo Caleb.