Femma-palkinnot jaettu, Yleisö-Femma jälleen Kotiteollisuudelle

Jaa Facebookissa
Femma-gaala palkitsi kotimaisia musiikintekijöitä lauantai-iltana Virgin Oil Co:ssa.

”Mä vaan niin rakastan kaikkea!”, huokaisi Femma-raadin puheenjohtaja Wallu Valpio ja jatkoi:

”Suomessa tehdään käsittämätön määrä hienoa musiikkia ja upeita tapahtumia. Täällä on hämmästyttäviä tekijöitä ja osaajia. On suurenmoisen palkitsevaa, että kerran vuodessa – nyt jo yhdeksättä kertaa – pyhällä hengellä, talkoovoimin ja pummaamalla saadaan aikaiseksi Femma-gaala, jossa kunnia kuuluu sille, kelle se kuuluu. Myyntiluvuista ja promootiokoneiston öljyisyydestä riippumatta.”

Femma-gaala palkitsi kotimaisia musiikintekijöitä lauantai-iltana Virgin Oil Co:ssa. Femma-palkinnot jaettiin seuraavasti:

Big in Japan –Femma: Samuli Laiho

Homma-Femma: Gracias

Ilmiö-Femma: tapahtumajärjestäjien ja Ympäristökeskuksen desibelivääntö

Live-Femma: kansalaisaktivismi (mm. Punajuuri Block Party, Kallio Block Party, We Love Helsinki, Bermuda-Helsinki)

Lärvi-Femma: Keijo ”Kepe” Kiiskinen/Monsp Records

Pnuk-Femma: Räjäyttäjät

Takapiru-Femma: Mariska

Veljeskansa-Femmad: Ewert and the Two Dragons

Viiksi-Femma: Freeman

Weteraani-Femma: Toinen vaihtoehto –lehti

Ylä-Femma: Mirel Wagner

Ääni-Femma: Rubik: Solar

Femma-Femma: Michael Monroe

Yleisö-Femma: Kotiteollisuus

Yleisöäänestyksessä annettiin liki 10 000 ääntä, jotka jakautuivat yhteensä 444 artistille. Jaetulla viimeisellä sijalla oli kaikkiaan 126 artistia, joista kukin sai yhden äänen. Yleisö-Femman voitto meni 6,2% äänisaaliilla Kotiteollisuudelle, joka voitti yleisöpalkinnon jo viidettä kertaa.

Nyt-liitteen kunniamaininnan sai Burning Hearts, Rumban Nisse M –palkinnon Kakka-hätä 77:n Teemu Bergman ja Sue-lehden Sue, kuokka & Jussi –palkinnon nuorten toimintakeskus Happi. Hitlantis antoi kunniamainintansa Joensuun Kerubille ja Tex Hänninen säätiön kunniamaininnan saaja oli Jericho Fuzz.

Femma-raadin puheenjohtajana toimii musiikin monitoimimies Wallu Valpio (Hitlantis, Radio Rock) ja tuomaristossa istuvat Teemu Fiilin (Rumba), Janne Flinkkilä (vapaa toimittaja), Tommi Forsström (Nuorgam), Jarkko Fräntilä (Sue), Laura Haapala (vapaa toimittaja), Panu Hattunen (Ilosaarirock), Heta Hyttinen (Rytmi), Samuli Knuuti (Image), Ilkka Mattila (Helsingin Sanomat), Eeka Mäkynen (Elmu) ja Milla Palovaara (Loose/Kokomo). Tuomariston spiritual leaderina toimii Kaapelitehtaan toimitusjohtaja Stuba Nikula ja raadin sihteerinä Soffa.tv –tuottaja Nina Ruotsalainen. Femma-gaalan yhteistyökumppaneita ovat Radio Helsinki, Helsingin Sanomien Nyt-liite, Hitlantis, Rumba, Sue, Inferno ja Tex Hänninen Säätiö, jotka kaikki jakoivatt gaalassa omat kunniamainintansa. Gaalassa esiintyivät SMC Lähiörotat, Gracias ja Räjäyttäjät.