Elviksen kosketinsoittaja Bobby Wood: “Elvis kuoli turhaan”

Jaa Facebookissa
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 35 vuotta Elvis Presleyn kuolemasta. Elviksen vuoden 1969 studiosessioilla sekä hiteillä kuten Suspicious Minds ja In The Ghetto soittanut kosketinsoittaja Bobby Wood (synt. 25.1.1941) muistaa tuon päivän hyvin.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 35 vuotta Elvis Presleyn kuolemasta. Elviksen vuoden 1969 studiosessioilla sekä hiteillä kuten Suspicious Minds ja In The Ghetto soittanut kosketinsoittaja Bobby Wood (synt. 25.1.1941) muistaa tuon päivän hyvin.

”Olimme Nashvillessä levyttämässä r&b-artisti Joe Texin kanssa. Saatuamme tiedon Elviksen kuolemasta Joe peruutti sessiot itkien; hän ei halunnut jatkaa. Uutinen pysäytti meidät kaikki ja olimme järkyttyneitä – tuntui ihan kuin joku olisi käynyt pieksemässä meidät.”

Wood ei katsonut hyvällä Elviksen ympärillä pyörineitä ihmisiä, etenkään manageri Tom Parkeria.

”Pahinta tässä kaikessa on se, että Elvis kuoli turhaan”, Wood toteaa.

”Elvis oli täysin Tom Parkerin kontrolloitavissa. Vaikka Parker auttoikin Elvistä, etenkin hänen uransa alussa, myöhemmässä vaiheessa ahneus tuli mukaan kuvaan. Elvis oli aikakautemme suurin artisti, jonka uraan ahneus pääsi vaikuttamaan. Eversti Parker välitti vain rahasta – kaiken muun kustannuksella.”

Kun Woodilta kysyy parasta Elvis-muistoa, hän vastaa:

”Parhaimpia olivat hetket jolloin vain pelleilimme studiossa. Elvis oli todella isosydäminen ihminen. Muistan eräänkin kerran, kun kehuin hänen sormessaan ollut sormusta. Elvis otti sormuksen pois ja ojensi sen minulle. Katsoin sormusta hämilläni, sillä se oli liian iso minulle. Ojensin sormuksen takaisin Elvikselle, mutta hän sanoi sen olevan nyt minun. Intin Elvikselle vastaan, että sormusta olisi pitänyt pienentää puolella, jotta se ei olisi ollut liian iso sormeeni. Tiedän, että moni muu olisi ottanut sormuksen vastaan, mutta en halunnut lukeutua siihen joukkoon. Kunnioitin Elvistä liikaa hyötyäkseni hänestä. Arvostin kyllä hänen tekemäänsä elettä.”

Bobby Wood esiintyy huhtikuussa Suomessa yhdessä The Original Elvis Tribute kiertueen kanssa. Bobby Woodin lisäksi The Original Elvis Tribute käsittää vuosina 1974 ja 1975 Elviksen TCB-yhtyeessä soittaneen basistin Duke Bardwellin, vuoden 1969 Memphisin studiosessioista tutut Ginger ja Mary Holladayn. Rumpujen takaa löytyy kolmasti Elviksen taustalla soittanut, gospelkvartetti The Sweet Inspirationsin rumpali Jerome “Stump” Monroe. Kitaran takana on nuori lupaus nimeltään Carl Bradychok ja solistina yksi arvostetuimmista Elvis-tulkitsijoista, Robert Washington.

The Original Elvis Tribute 2012 pysähtyy maassamme seuraavasti: tiistai 10.4 Sibeliustalo Lahti, keskiviikko 11.4 Tampere-talo ja torstai 12.4 Savoy-teatteri Helsinki.