Ei enää turhapuroilua – haastattelussa trapin ja EDM:n pariin siirtynyt Majuri

Jaa Facebookissa
Kuva: Daniele Rogazione / Royal Photo

Majuri julkaisi tänään Ovrtrnt Season.01 -ep:n. Muun muassa Kato ny äijjää-, Mikael Gabrielin kanssa tehdystä Eurot tänne- ja Pate Mustajärven tähdittämästä Tyytyväinen-biiseistä tunnettu bailumman laidan tamperelaisräppäri yllättää uutukaisellaan tarjoamalla EDM:llä höystettyä trap-soundia.

Mistä päätös loikata trapin ja EDM:n maailmaan, Majuri?

”Mä oon aina syttynyt tohon trap-skeneen, niin Amerikan kuin Euroopan. USA:n south-puoleen, Atlanta- ja Chicago-soundiin, mutta myös tähän mitä Euroopasta on tarttunut sekaan, eli EDM-soundia, klubisoundia. Oon fiilistellyt myös grimeä ja basslinee. Biitit ja se miten ne bängää on aina sytyttänyt, ja oon sellaista soundia tässä hetken jo etsinytkin. Tanssittavampaa kamaa mielettömällä bassolla ja potkulla, johon sopii ihan rehti sylky päälle. Samalla pääsee uudistamaan flow’takin rytmimaailman päälle.”

Monikansallinen Universal ehti julkaista muutaman Majuri-singlen. Nyt levy-yhtiöksi on vaihtunut omakustannemalli.

”Meillä ei Universalin kanssa visio kohdannut, joten päätettiin, että tiet erkanevat. Se levy jäi sitten Universalin kautta julkaisematta, joten mä päätin tehdä täysin omaa juttua indienä. Rakastan revittelevämmän kaman tekoa, ja tuntuu että iso määrä jengiä haluaa sellaista myös mun kans fiilistellä.”

Ep:n toisena tuottajana on Skem, joka on tamperelaisen räpin pioneereja Nuerasta. Miten ajauduitte tekemisiin keskenänne?

“Skem on mun vanha tuttu from back in the days. Skem on ollut vuosia korva kiinni New Yorkin katuasfaltissa, kun se on siellä kahdeksan vuotta asunu, ja sillä on myös sitten vähän erilainen näkemys siitä mikä on freshiä ja hottia.”

Toisena tuottajana on nuorempaa sukupolvea edustava, Mäkille ja Tippa-T:lle biittejä nikkaroinut Young Husky. Mikä oli tuottajien rooli Majurin uuden soundin löytämisessä?

”Tää on Skemin ja Young Huskyn yhteistyötä. Yhdessä ollaan lopputulos rakennettu. Mä haastoin heidät tekemään mulle jotain uutta, semmoista mitä ei ole ennen tehty. Heitin niille mun versejä ja kerroin mitä etsin, ja he hoitivat homman upeasti himaan. Mä tahdon tähdätä enemmän klubeille, koska siellä ne keikatkin on.”

Mitä sanot jos tällaista tyylihyppelyä kutsuisi opportunismiksi?

”Olkoot nyt sitten jonkun muun mielestä mitä on, ja kukin saa kutsua tätä miksikä haluaa. Mulle tyylien kanssa seikkailu lähtee puhtaasti mun sydämestä ja intohimosta tehdä tasan ja tarkkaan just sellaista mitä haluan tehdä. Haluan että musa bängää ja rakastan myös esiintyä sen mukaisesti. Artistin on pakko uudistaa itseään jotta pysyy peleissä mukana. Mun hetki tehdä se on nyt. Laitan kaikkeni tähän musaan ja tulen niin aitona oman jutun kanssa tapetille kun olla ja voi. Kutsun kyllä ihan jokaisen nauttimaan mun kanssa, koska ihmisillehän mä tätä teen.”

Trapissä on melko erilaista rytmiikkaa perinteisempään räppiin nähden, joten lyriikan sylkeminenkin täytyy tehdä eri tyylillä. Minkälaisia haasteita, vahvuuksia ja heikkouksia näet?

”Mä tykkään tästä vähän erilaisesta rytmiikasta, koska se antaa tilaa viedä myös flow’ta eteenpäin. Oon aina halunnut, että mut otetaan taito, tekniikka, musan laatu ja viihdyttävyys ekana. Vasta sitten kaikki muu. Mä tuossa kerkesin hieman sen asenteen hukata itsekin, kun tuntu että kaikki mun ympärillä tahtoi tehdä musta sellasen Uuno Turhapuron, jolloin itse se musa ja sen tekeminen tyylillä ja aitona itselleen jäi taakse.”

”Vahvuudet tulevat esiin kun saa toteuttaa ja ilmaista omaa itseään, ja siltä musta nyt tuntuukin. Heikkoudet tulevat esiin kun koittaa miellyttää vaan muita ja jää polkeen paikalleen. Pääasia että mä nautin ja jengi fiilistelee mun musaa mun kanssa, ja kulkee mun kanssa tässä hommassa eteenpäin. Mä oon kova äijä sylkemään ja se fiilis tulee hyvin läpi kun biitit jytisee kunnolla.”

Ep:n avaavasta Votu^-biisistä julkaistaan musiikkivideo perjantaina. Summaa biisi ja video yhteen lauseeseen.

”Käännetään se votu ääriinsä asti ylöspäin!”

Pikkumuki-biisin kyseenalainen hookki jäi kummittelemaan mieleen kertalaakista. Kerro vähän pikkumukien pärinästä ja takapuolen värinästä.

”Mulla on CV erittäin kunnossa siitä miten se pikkumuki oikein pärisee. Itse asiassa oon jo puolisen vuotta sitten luopunut kokonaan noista isoista ja pikkumukeista, koska se vei multa aika pahasti fokuksen tärkeistä asioista. Track recordini on kuitenkin sellainen, että pystyn tekemään vielä monta levyllistä biisejä aiheesta. Toivottavasti jengi ottaa tän biisin omakseen klubeilla bailatessaan. Ja mitä bailaamiseen tulee, niin pitäähän sen takapuolen väristä ja heilua kunnolla. En osaa twerkata, mutta jos osaisin, niin laittaisin menemään tän biisin tahtiin. Oli hookki sitten kuinka kyseenalainen tahansa!”

Kuullaanko Majuri-keikoilla vanhat biisit tuttuina versioina, vai onko luvassa träppiremiksejä?

”Keikoilla kuullaan edelleen vanhoja hittibiisejä. Tietenkään niihin ei enää keskitytä, kun multa tulee koko ajan nyt uutta musaa. Idea träppiremikseistä on kyllä tosi hauska. Pitää ottaa mietintään.”

Pysyykö linja trapissä vai onko mahdollista että seuraava ep on esimerkiksi haastattelun alussa mainittua grimeä?

”Grime on loistava genre, ja sen sisällä on paljon sellaista mistä tykkään. Grimen kokeilu ei siis ole pois pöydältä kun mietitään jatkoa. Mä oon vapaa tekemään mitä vaan. Seuraava voi olla vaikka iskelmää. Mutta eka bängätään Ovrtrnt Season.01 puhki, eiks niin?”