Chris Cornell fiilistelee Soundgardenin tulevaisuutta, Kim Thayil raivoaa rahastusväitteistä

Jaa Facebookissa
Kuva: Kuva: Marco Manzi.

Marraskuussa julkaistu King Animal oli Soundgardenin ensimmäinen uusi albumi 16. vuoden tauon jälkeen, mutta jo nyt yhtye uskoo jälleen tulevaan. Näin kertoo ainakin solisti ja nokkamies Chris Cornell Billboardin tuoreessa haastattelussa.

“En näe mitään syytä miksemme jatkaisi,” Cornell vastaa suoraan kysymykseen. “Yleinen asenne on nyt jatkaa vaan samaan malliin ja tapa, jolla se jatkuu, on todella hyvä. Mikään ei estä meitä tekemästä lisää levyjä ja keikkoja.”

Cornell tähdentää, ettei yhtyeessä ole tällä hetkellä mitään ylimääräisiä jännitteitä ja kaikki sujuu mallikkaasti.

“Aina kun olemme samassa huoneessa tuntuu, että keksimme jotakin uutta,” Cornell kuvailee, vaikka puheet seuraavasta albumista ovatkin ennenaikaisia.

Hiljattain yhtyeen kitaristi Kim Thayil raivostui The Phoenixin haastattelussa väitteistä, että yhtye palasi yhteen vain rahastusmielessä. Thayil korostaa, ettei levyjen teolla saa mitään suuria rahoja, eikä menestyneen uran tehnyt yhtye tarvitsisi penniäkään lisätuloja.

“[Rumpali] Matt Cameronkin soittaa Pearl Jamissa. En usko, että hänen erityisesti tarvitsee viettää 20 tuntia viikossa treenamalla Soundgarden-materiaalia. Eiköhän hänkin pärjäisi varsin hyvin,” Thayil korostaa.

Muun muassa Smashing Pumpkinsin johtohahmo Billy Corgan on syyttänyt julkisesti Soundgardenia comebackista pelkän rahastuksen vuoksi.