Black Sabbath -rumpali Bill Ward ei allekirjoita Ozzyn väitteitä soittokunnostaan

Jaa Facebookissa
Kuva: Sam Taylor-Wood

Kun alunperin kerrottiin, ettei rumpali Bill Ward tulisikaan mukaan Black Sabbathin tuoreelle albumille ja kiertueelle, annettiin syyksi sopimusongelmat. Wardille väitettiin tarjotun epäreilua sopimusta, jota hän ei hyväksynyt.

Kuitenkin viime kuukausina on Wardin lähdölle kuultu useampiakin selityksiä. Ozzy Osbourne täräytti näistä pahimman väittäessään, että Ward ei yksinkertaisesti pysynyt muun yhtyeen perässä. Osbourne väitti, ettei Ward enää halinnut soittoaan ja liimaili rumpuihinsa jopa muistilappuja. Kitaristi Tony Iommi puolestaan kertoi myöhemmin, että hänen syöpädiagnoosinsa nopeutti albumin tekoa, eikä Wardin sopimusongelmien selviämistä voitu odottaa.

Nyt on viimein myös Ward itse kommentoinut konfliktia, kertoo Guitar International. Rumpali kiistää jyrkästi Osbournen väitökset.

“Minulle tarjottiin sopimusta, jota en voinut allekirjoittaa,” Ward toteaa, kuten alunperinkin ilmoitettiin. Soittokunnostaan mies kommentoi vain: “En ikinä ryhtyisi mihinkään sitovaan, johon en fyysisesti pystyisi.”

Osbourne spekuloi myös, että ehkä Ward voisi tulevaisuudessa tulla soittamaan vaikka osan keikoista, mutta tähän ei rumpali itse suostuisi.

“Soitan kaiken tai en mitään,” Ward kuittaa. “Minä olen Sabbathin rumpali ja täysin pystyvä siihen hommaan.”