Avatar kerännyt jo yli miljardi dollaria

Jaa Facebookissa

James Cameronin ohjaama fantasiaelokuva Avatar oli jo kolmantena viikonloppuna peräkkäin Pohjois-Amerikan katsotuin elokuva.

Avatar keräsi perjantain ja sunnuntain välisenä aikana Pohjois-Amerikan teattereissa 68,3 miljoonaa dollaria ja kohotti Pohjois-Amerikan kokonaislipputulot 352,1 miljoonaan dollariin.

Muualla maailmassa Avatar on kerännyt lipputuloja 670 miljoonaa dollaria, joten elokuvan kokonaisbruttotuotto on ylittänyt maagisen miljardin dollarin rajan.

Avatar on hittielokuvaksi poikkeuksellinen, sillä yleensä kassamagneettien tulot putoavat jyrkästi ensi-iltaviikonlopun jälkeen. Avatarin katsojaluvuissa on pudotusta tapahtunut ensi-illan jälkeen harvinaisen vähän.

Avatar on kaikkien aikojen viides yli miljardi dollaria tuottanut elokuva. Muut neljä ovat Cameronin ohjaama Titanic, Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu sekä Yön ritari.

Teksti: Jussi Huhtala
Kuva: FS Film

  • “Avatar on kaikkien aikojen viides yli miljardi dollaria tuottanut elokuva. Muut neljä ovat Cameronin ohjaama Titanic, Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu sekä Yön ritari.”

    Meniks toi nyt oikein?