”Avaa kehosi, avaa suolesi” – Kotimainen vaihtoehtosuperkokoonpano kertoo poikarakkaudesta

Tähtiportti julkaisee debyyttipitkäsoittonsa Esa Saarista lainaten.
Jaa Facebookissa
Kuva: kuvakaappaus videolta

Tähtiportti on kotimaisen vaihtoehtomusiikin superkokoonpano, jonka muodostavat Albert Witchfinder (Reverend Bizarre, Opium Warlords), Vilunki 3000 (Op:l Bastards, Larry & the Lefthanded), Stiletti Ana (Jesse) ja Randy Barracuda (Imatran Voima).

Masentavan, jopa pysähtyneen teknomusiikin päälle autistin lailla jaaritteleva suomalainen mies on kertonut meille syvyyksistä muutaman seiskatuuman verran ja Tähtiportti on nähty keikalla ainakin vuoden 2013 Supermassive-festivaalilla.

Tähtiportin debyyttipitkäsoitto kantaa yhtyeen nimeä, ja sen julkaisusta 27. helmikuuta vastaa Svart. Ensimmäisensä musiikkivideolohkaisuna saadaan versio Esa Saarisen Poikarakkaus-kulttiklassikosta.

”Avaa kehosi, avaa suolesi. Anna virran virrata. Mielesi porttien varjossa. Jotain tämmöstä on levylle runoiltu. Muinaistekno sekä wanha meno, runonlaulajan pimeä kyky. Nämä toimivat Tähtiportin polttoaineena. On rumpukone ja syntsat kehissä tietty, vaan on jotain muutakin ehkä. Se voi olla se joku juttu mikä muutenkin puuttuu melkein kaikilta. Onko sitä?” kuvaillaan videon yhteydessä.