Arviossa Flow-dokumentin päähenkilöt

Flow kolmelle seuraa festivaalia kävijöiden kautta. Arvioimme heidät!
Jaa Facebookissa
Kuva: Yle

Yle Teema esitti sunnuntaina Flow kolmelle -festivaalidokumentin. Mika Nivan tunnin mittaisessa dokkarissa viime kesän Flow’ta seurataan kolmen festivaalikävijän kautta. Flow kolmelle on katsottavissa Yle Areenassa.

Rytmi katsoi dokumentin ja normaalista elokuva-arvioista poiketen arvioi festivaalivieraat, eli kolme päähenkilöä.

flow-jere

Jere
rytmi_arviot_2

Jere on cityversio festarihassuttelijasta, jollaisiin törmää yleisemmin maakuntien yleisrockfestivaaleilla olutpakkauksen kuoret päässä. Meininki on sen mukaista: Jere taitaa nähdä esiintyjiä vain avauspäivänä ja on kolmikosta ainoa joka esiintyy silmin nähden päihtyneenä.

Sata lasissa festaroinnilla on sekä hyvät että huonot puolensa. Jeren ympärillä ei ole tylsää ja hän kääntää meiningin hyväksi vaikka väkisin. Jatkuva kohellus ja läpyskänheitto alkaa kuitenkin rasittaa. Pisin miinus keikkojen aikana vierustovereille hölöttämisestä.

Vaikka Jeren meno ärsytti aluksi, jäi miehen vauhdikkaasta menosta sympaattinen maku. Aina ei tarvitse yrittää ihan niin kovasti.

Kisakunto: Hyvä – festivaalialueella jaksetaan juhlia myöhään, mutta jatkoja Jere tuskin näki.
Festariseuraksi: Heti aamusta tai silloin kun itsellä meinaa meno hyytyä.

flow-riitta

Riitta
rytmi_arviot_4

Riitta on lähes Jeren vastakohta. Järki kädessä juhlija, joka on luonnollisen sosiaalinen. Flow’n tarjonta kiinnostaa musiikista taiteeseen ja ruokaan. Niiden äärellä Riitta törmää tuttuihin – sekä uusiin että vanhoihin – ja taiteilijoihin.

Riitta on luotettavaa festariseuraa, joka ei järjestä ylimääräistä draamaa ja tuskin katoaa itse kesken kaiken. Piste putoaa ainoastaan liian ilmeisestä suosikkibändistä.

Kisakunto: Kiitettävä – nousujohteinen hauskanpito kulminoituu odotetuimpien esiintyjien keikoilla, mutta kantaa pitkälle aamuun asti.
Festariseuraksi: Kolmen päivän rannekkeen ajaksi.

flow-ville

Ville
rytmi_arviot_3

Flow-neitsyt Ville on jalat maassa kulkeva persoona. Hieman sisäänpäin kääntynyt Ville on utelias ottamaan selvää mistä Flow’ssa on kyse, mutta tyytyy tarkkailemaan taka-alalta. Villen panos dokumenttiin on tämän vuoksi myös muita värittömämpi.

Teletappipuvulla kerää huomiota, mutta Flow-ratkaisuna se oli todellinen virhe ensimmäisenä festaripäivänä. Erhe kuitenkin myönnettiin ja siitä otettiin opiksi.

Kisakunto: Tyydyttävä – Ville katsoo hyvän liudan bändejä ja leimaa kellokortin ajoissa.
Festariseuraksi: Keikkoja kahlaamaan.