Andy McCoy Rytmille: Tässä Chrisin lähdön oikea syy!

Jaa Facebookissa

Tänään julkaistussa Rumbassa Foo Fightersistä tuttu entinen The Real McCoy Band -kitaristi Chris Shiflett kertoo Andy McCoyn mahdollisesta huumeongelmasta. (”Hän veti ilmiselvästi jotain, mikä sai hänet uneliaaksi” – Chris Shiflett / Rumba 18/09).

Haastattelu sai McCoyn leirissä aikaan melkoisen myräkän ja Andy on syvästi loukkaantunut Chrisin huumeväitteistä, jotka hän haluaa nyt itse kumota Rytmissä.

”Koko juttu on täysin käsittämätön. Siitä on nyt kymmenen vuotta, kun olen ollut viimeksi tekemisissä huumeiden kanssa. Ihmeellistä syyttää jostain sellaisesta, varsinkaan, kun ei ole nähnyt minun käyttävän huumeita”, Andy kummastelee.

McCoy toteaa, että hän syö edelleen voimakkaita reseptilääkkeitä pystyäkseen toimimaan putoamisonnettomuudesta johtuvien jalkasärkyjen vuoksi.

”Varsinkin tällaisella säällä – ne kun ovat rautaa täynnä – se on välttämätöntä.”

Oikea syy Chrisin lähtöön oli McCoyn mukaan hänen vaimonsa, joka komensi Shiflettin takaisin kotiin.

”Täytyy muistaa, että hän itse on parantuva huumeiden väärinkäyttäjä, joka on ollut puolitoista vuotta puhtaana. Sellaiset ihmiset ovat fanaattisia ja heidän mielestään buranakin on huume.

”Mä diggaan vetää joskus bissen ja röökiä, mutta sekin on ongelma näille NA-tyypeille (Narcotics Anonymous).”

Myös Angela McCoy tähdentää, että ehkä Chrisin lähtökohta kiertueelle ei ollut oikea.

”Kyse oli egosta, seksistä ja rahasta. Toisaalta, Chrisiä ei alun perinkään ajateltu bändin pysyväksi jäseneksi, joten…”, Angela kertoo.

Andy sanoo Chrisin lähdön syyn olevan henkilökohtaisissa suhteissa.

”Jäbällä on kolme lasta ja vaimo oli jättää Chrisin jo puolitoista vuotta sitten, ellei hän olisi lopettanut sekoiluitaan. Hänellä oli erään helsinkiläisnaisen kanssa joku romanssi ja tämä sama helsinkiläisnainen oli nyt viimeisen yön hänen hotellihuoneessaan”, Andy kertoo ja lisää myös minibaarilaskun kertoneen omaa kieltään hotellivieraasta.

McCoy ei halua kertoa seuralaisen nimeä, mutta heittää vinkin.

”Se on aika tunnettu täällä Helsingissä ja soittaa yhdessä bändissä. Jengi voi päätellä tästä ihan itse.”

Loppubändi edelleen yhdessä

Andy painottaa sitä, että The Real McCoy -yhtye on edelleen kasassa ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Andy itse oli eilen studiossa valmistelemassa tulevaa levyä ja studioon on tarkoitus mennä joulukuussa.

”Mä en ole se jäbä, joka lähti bändistä. Ihmettelen, mitä Chris oikein huutelee. Mä tiedän, millainen pettymys voi olla, kun tapaa idolinsa. Mulle kävi niin, kun tapasin Chuck Berryn aikoinaan. Idolin tapaaminen ei ole aina helppoa. Ihmiset rakentavat idoleistaan omassa päässään jonkun unelmakuvan, mutta lopulta kaikki ovat vain ihmisiä”, McCoy toteaa.

Yhdeksi esimerkiksi hän ottaa jo lapsuudessaan todetun sylkiongelman, joka on läsnä Andyn elämän loppuun saakka.

”Mä otan suunkuivatustabletteja silloin, kun suu tuntuu olevan täynnä hiekkaa. Jos joskus tulee snadisti kuolaa, sekin tuntui olevan hänelle (Chrisille) ongelma. Ennemmin mä elän extrasyljen kanssa, mutta se oli erittäin epänormaalia sille”, Andy kertoo.

Eräiden silminnäkijöiden mukaan Andy ja Chris olisivat tapelleet Nosturin edessä. Andyn mukaan kyse oli jostain muusta.

”Chris on erittäin epätasapainoinen ihminen, jonka tunteet menevät ylös ja alas. Yhtäkkiä ennen Nosturin keikkaa se alkoi uhkailla mua väkivallalla. Angela sanoi siihen, että jos lyöt, me ei lyödä takaisin, mutta vedetään oikeuteen.”

”Mitä ihmiset näkivät Nosturin ulkopuolella oli oikeasti sitä, että Chris itki lopulta mun olkapäätä vasten. Se ei ollut tappelu”, Andy painottaa.

McCoy harmittelee sitä, että Chris otti suojakilvekseen oman lapsensa ja kehitteli lähdönsä syyksi tarinan lapsen sairastumisesta.

”Se oli sen idea. Musta on tosi köyhää käyttää lasta omana anteeksipyyntönään ja peittelynä. Mä olin sitä vastaan, mutta jos hän itse haluaa niin tehdä, niin menköön.”

Andy kertoo, miten Chris alun perin ajatteli bändipestiään ja kiertuetta lystinpitoreissuna.

”Hän vihasi Suomea ja kaamosaikana maa ei tietenkään ole kauneimmillaan. Olimme Porissa, Tampereella ja lopulta Helsingissä ja hän vertasi tätä Puolaan. Mä loukkaannuin siitä helvetisti. Kävin itse kuitenkin Puolassa kommunistiaikaan ja – anteeks vaan – meillä on aika hyvät oltavat verrattuna siihen, mitä mä siellä näin”, Andy jyrähtää.

McCoyt suhtautuvat tulevaan nyt kuitenkin positiivisesti ja edelleen vanhat suunnitelmat bändin suhteen pitävät paikkaansa.

”Materiaalia on tulossa. Pitää vielä sanoa, että Danne Lagerstedt (basso) tunsi minut jo silloin, kun mulla nimenomaan oli kovaa kamaa ja siinä on hyvä todistaja, jos näille asioille haluaa vielä lisää todistajia”, Andy päättää.

 • höpö

  tää on tärkeää :D

 • hehe

  Joo joo uskotaan! ;)

 • Justiinsa

  Tässä kohtaa tärkein kysymys on se, onko Andylla kuvassa tupee?

 • Just joo hohoi

  Kuka mahtaa olla tuo helsinkiläisnainen? Luulen että sekä Andyn että Chrishin tarinoissa osa pitää paikkansa.

 • Irwinisti

  Niinku Kuningas Irwin lauloi aikoinaan Esa Pakarisesta “kansalle kai kelpas melkein mikä vaan jenkat puupää filmit” “Jos mä haitän hampaat paljuun haitari ja hattu kaljuun!

 • Fakta

  Montakohan vuotta Andy elää. Parempi että lähtis, jottei pilaisi näillä narkkarivalheilla mainettaan tai sitä mitä siitä on jäljellä.

 • Justiinsa

  Seuraava on sitaatti Muusikoiden.netistä (http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=95667&o=280), nämä voisi kysyä myös anonyymiltä haastattelun tekijältä, joka antoi Andyn suoltaa soopaansa ilman mitään filtteriä:

  “Kumman versio on vakuuttavampi? Otetaas muutama fakta:

  – Andy on tunnettu valehtelija. Mm. puheet mustalaistaustasta ovat ihan täyttä valetta.

  – Andy sanoi, ettei ole käyttänyt huumeita 10 vuoteen.Myönsikö hän v.1999 käyttävänsä huumeita?

  – Rumbassa Chris ei kertaakaan sano että Andy käyttäisi nimen omaan huumeita vaan että tämä ei ollut siinä kunnossa että voisi lähteä kiertueelle ja että Andy veti jotain mikä teki hänet uneliaaksi.Andya ei siis ole syytetty huumeidenkäytöstä. Mutta se koira älähti johon kalikka kalahti?

  – Jos Andy vetää omien sanojensa mukaan jalkasärkyihinsä vahvoja särkylääkkeitä niin miksi hän dokaa samalla, eikös se ole sekakäyttöä ja vedä nupin sekaisin eli heikennä soittokuosia?Samoin hän myös todistettavasti blaadaa jotain muuta kuin röökiä (esim. Youtuben pätkä Bam Margeran kanssa ennen keikkaa).

  – Jos Andy myöntää että vetää särkylääkkeitä ja dokaa päälle ja kaikki näkivät hänen kuosinsa niin miksi hän sitten ei ymmärrä jos hän ei jonkun mielestä ole soittokunnossa?

  -Jos Andy oli pro-tason soittokunnossa niin miksi keikoista on tullut poikkeuksetta negatiivista kritiikkiä ja miksi kaikki youtube-pätkät todistavat että hänen soittonsa on ihan hirveää (esim. buzukisoolo….)??

  – Rahan sanominen syyksi rundiin on aika kaukaa haettu,kun Foo Fighters tienaa enemmän yhdestä keikasta kuin Andyn bändi olisi tienannut koko rundista.Sen sijaan Andylla on itsellä kymmenientuhansien velat ulosotossa.
  Chris treenasi Rumban mukaan kuukauden verran biisejä ja rundi olisi kestänyt matkoineen reilut pari viikkoa.Kk-liksaksi kulujen jälkeen olisi tullut korkeintaan muutama tonni (miinus verot) — aika pahassa rahapulassa siis mies jonka bändin levyt myyvät miljoonia ja soittaa tyypillisesti kymmenientuhansien henkien yleisöille??

  – Mistä minibaarilasku tuli jos Chris ei dokaa ja on NA-tyyppi joka ei siedä dokaajia??

  – Jos rundi loppui Chrisin takia ja muut olivat väleissä niin miksi muut lähtivät myös välittömästi takaisin kotiin?

  – Jos Nosturissa ei riidelty niin miksi keikkapaikan pomo ja keikan buukkaaja olisi valehdellut että näin tapahtui?

  – Jos Chris on “pervo seksiaddikti” niin miksi hän on voinut tehdä ammattikitaristin hommia stadiontasolla kymmenen vuotta ilman että se on haitannut hommaa mitenkään?Miksi siis siitä olisi tullut ongelma KAHDEN keikan jälkeen Suomessa?

  -Chris kokoajan sanoi kunnioittavansa yhä Andyä ja että tämä voisi vielä saada itsensä kuntoon.Muutenkin puhui kunnioituksella. Andyn puheissa ei ole tippaakaan kunnioitusta vaan täyslaidallinen törkyä. Mistähän tämä voisi johtua?”

  Tämän haastattelun raukkamainen nimetön tekijä voisi myös lukea nämä vaikka iltasatuna: http://pilleri.spt.fi/~jukka/hanoi3/fin/news_html/vonhulkkov.htm

  …ja sen jälkeen miettiä, onko tällaisella tarkoitushakuisella loanheitolla mitään moraalia.

 • Sblash

  Lähtökohta koko “bÄndi McCoy” -projektille oli jo aika outo. Nää jätkäthän on ihan eri paria. Chris on tällainen asiallinen t-paitarokkari, ja Andy taas vanhan koulukunnan cowboy, jonka kaikki omat idolitkin oli aina ihan potta sekaisin. Totta kai Chris lähti himaan, ja hyvä niin, mutta kyllä ois vinoiltu, jos Andy ois aikanaan tullu himaan Johnny Thundersin kiertueelta itkien “emmä voinu olla siellä, se oli niin sekaisin”.

 • Sblash

  …veikkaan muuten, että vuonna 2010 näemme Andy McCoyn ja Kari Peitsamon yhteislevyn ja -kiertueen. Vaikka aluksi kuulostaakin koomiselta, todennäköisesti homma toimii hyvin, ja levyltä lohkeaa parikin ikivihreää biisiä.

 • Just joo hohoi

  Mistäs ton keksit? Siinä yhdessä lehdessä oli kyl pitkä tarina Peitsamosta ja siinä mainittiin useaan kertaan Andy. Kari Peitsamo oli muuten Nosturissa katsomassa sitä viimeistä keikkaa, hän oli miksauspöydän vieressä anniskelualueella. Andya on nyt muuten pyydetty elokuvaan PÄÄROOLIIN ja säveltämään tähän kyseiseen elokuvaan musiikki! Arvostan Andya säveltäjänä yli kaikkien. Yksi maailman parhaista pop/rock säveltäjistä ikinä. Miken soolokama ja Cheap and Nasty ovat kyllä niin tylsiä rock biisejä kun ei ole Andy ollut kirjoittamassa niitä. Building on Tradition aivan loistava Andyn soololevy! Täyttä hitti kamaa! Ja yksi maailman parhaista levyn nimistä tämä Building On Tradition ja kuten myös Twelve Shots On The Rocks ja Bangkok Shocks, Saigon Shakes , Hanoi Rocks!
  Andy on ollut joskus hyvä kitaristi mutta ei valitettavasti enään. Sitä pitäisi jaksaa treenata ja jne. Olin katsomassa Hanoita Turku Klubilla silloin kun oli se ikärajaton keikka ja olin aivan Andyn kaapin vieressä niin en voinut muuta kuin ihmetellä kuinka Andy soitti sillon niin helvetin hienosti. Eikä hänellä ollut kauheat mössö saundit kuten ne sillä tuoreella Hanoi dvd:lläkin ovat ja tuolla Nosturin keikalla Andyn kitarasta ei kuulunut mitään eikä saanut mitään selvää. Ja sitä ihmettelin, että ei Andylla ollutkkaan hirveästi säröä vaan loppujen lopuksi todella vähän, vaikka muuten olen saanut sellaisen kuvan, että hänellä olisi todella paljon säröä :O Sillä dvd:llä Andyllä on kauheat mössöt ja todella vaatimattomat saundit verrattuna Connyn saundeihin. Kuulostaako Andyn kitarasaundi PA- kamoista mössömmältä kuin mitä kaapista? Palatakseni vielä The Real McCoy Bandin nosturin keikkaan niin laulukaan ei meinannut kuulua yhtään, varsinkin Angelan ääni ei kuulunut yhtään ja mielestäni Chrishin kitara oli aivan liian lujalla vaikka hän hyvin soittikin. Oli opetellut kaikki soolot samanlailla kuin mitä Andy soittaa All Those Wasted Yearssilla. Ja lopuksi Hanoin viimeisiin keikkoihin, joissa huomasin että Andy oli treenannut todella paljon niitä varten. Nyt kun vertaa Jollen ja Lacun soittoa niin ei se Lacun soitto kuulostaa enään miltään Jolleen rinnalla. On ihan totta että Jolle soittaa hieman Razzlen ja Gypin tyylin ja hän on todellinen voimarumpi kuten rumpaleiden pitääkin olla ja todella monipuolinen ja erittäin tarkka! Mielestäni Jolle on ehdottomasti Hanoin paras rumpali :) Olen tavannut Andyn useita kertoja Punavuoren kaduilla ja jutellut hänen kanssaan. Hän on todella tarkka ja sellainen koko ajan valppaana oleva tyyppi. Hän myös heittää huumoria ja hän on ollut erittäin kohtelias minulle. Toivon ,että tuo pitää paikkansa ,että loppu bändi on menossa joulukuussa studioon. Mutta tietääkö kukaan, että pitääkö tuo helsinkiläisnais romanssi paikkansa ja jos pitää niin kuka hän on ja missä bändissä hän soittaa? Laittaisitteko näihin juttuihini jotain kommenttia, kiitos :).

 • Just joo hohoi

  Mistäs ton keksit? Siinä yhdessä lehdessä oli kyl pitkä tarina Peitsamosta ja siinä mainittiin useaan kertaan Andy. Kari Peitsamo oli muuten Nosturissa katsomassa sitä viimeistä keikkaa, hän oli miksauspöydän vieressä anniskelualueella. Andya on nyt muuten pyydetty elokuvaan PÄÄROOLIIN ja säveltämään tähän kyseiseen elokuvaan musiikki! – Arvostan Andya säveltäjänä yli kaikkien. Yksi maailman parhaista pop/rock säveltäjistä ikinä. Miken soolokama ja Cheap and Nasty ovat kyllä niin tylsiä rock biisejä kun ei ole Andy ollut kirjoittamassa niitä. Building on Tradition aivan loistava Andyn soololevy! Täyttä hitti kamaa! Ja yksi maailman parhaista levyn nimistä tämä Building On Tradition ja kuten myös Twelve Shots On The Rocks ja Bangkok Shocks, Saigon Shakes , Hanoi Rocks!
  Andy on ollut joskus hyvä kitaristi mutta ei valitettavasti enään. Sitä pitäisi jaksaa treenata ja jne.
  Olin katsomassa Hanoita Turku Klubilla silloin kun oli se ikärajaton keikka ja olin aivan Andyn kaapin vieressä niin en voinut muuta kuin ihmetellä kuinka Andy soitti sillon niin helvetin hienosti.Ja sitä ihmettelin, että ei Andylla ollutkkaan hirveästi säröä vaan loppujen lopuksi todella vähän, vaikka muuten olen saanut sellaisen kuvan, että hänellä olisi todella paljon säröä :O Eikä hänellä ollut kauheat mössö saundit kuten ne sillä tuoreella Hanoi dvd:lläkin ovat ja tuolla Nosturin keikalla Andyn kitarasta ei kuulunut mitään eikä saanut mitään selvää. Sillä dvd:llä Andyllä on kauheat mössöt ja todella vaatimattomat saundit verrattuna Connyn saundeihin. Kuulostaako Andyn kitarasaundi PA- kamoista mössömmältä kuin mitä kaapista? Palatakseni vielä The Real McCoy Bandin nosturin keikkaan niin laulukaan ei meinannut kuulua yhtään, varsinkin Angelan ääni ei kuulunut yhtään ja mielestäni Chrishin kitara oli aivan liian lujalla vaikka hän hyvin soittikin. Oli opetellut kaikki soolot samanlailla kuin mitä Andy soittaa All Those Wasted Yearssilla. Ja lopuksi Hanoin viimeisiin keikkoihin, joissa huomasin että Andy oli treenannut todella paljon niitä varten. Nyt kun vertaa Jollen ja Lacun soittoa niin ei se Lacun soitto kuulostaa enään miltään Jolleen rinnalla. On ihan totta että Jolle soittaa hieman Razzlen ja Gypin tyylin ja hän on todellinen voimarumpi kuten rumpaleiden pitääkin olla ja todella monipuolinen ja erittäin tarkka! Mielestäni Jolle on ehdottomasti Hanoin paras rumpali :) Olen tavannut Andyn useita kertoja Punavuoren kaduilla ja jutellut hänen kanssaan. Hän on todella tarkka ja sellainen koko ajan valppaana oleva tyyppi. Hän myös heittää huumoria ja hän on ollut erittäin kohtelias minulle. Toivon ,että tuo pitää paikkansa ,että loppu bändi on menossa joulukuussa studioon. Mutta tietääkö kukaan, että pitääkö tuo helsinkiläisnais romanssi paikkansa ja jos pitää niin kuka hän on ja missä bändissä hän soittaa? Laittaisitteko näihin juttuihini jotain kommenttia, kiitos :).

 • Toope

  Kuka on tää Chrisin hoito?

 • Justiinsa

  Jos joku vielä sokeasti uskoo tuon patologisen valehtelijan päihdehöyryisiä satuja, vastatkoon noihin ylempänä esitettyihin kysymyksiin. Siis Just joo hohoi ja Toope.

  Andy elää omassa harhaisessa maailmassaan, mutta saa näköjään vuosi vuoden jälkeen muitakin vedettyä siihen mukaan.

  Keikalla Angelan ääni ei kuulunut yhtään, koska lauloi niin päin helvettiä, että miksaaja ei voinut kanavaa avata. Chrisin kitara tuli niin lujaa, koska Andy soitti niin päin helvettiä, että miksaaja ei voinut kanavaa avata. Yritti vain pelastaa mitä pelastettavissa on.

 • Just joo hohoi

  Just joo

 • Tietäjä

  Justiinsa taitaa olla itse kyseinen hoito! vai kuinka Milla?

 • Lankkimuna

  sea horsen terdellä tavataan