Andy McCoy Rytmille: Tässä Chrisin lähdön oikea syy!

Jaa Facebookissa

Tänään julkaistussa Rumbassa Foo Fightersistä tuttu entinen The Real McCoy Band -kitaristi Chris Shiflett kertoo Andy McCoyn mahdollisesta huumeongelmasta. (”Hän veti ilmiselvästi jotain, mikä sai hänet uneliaaksi” – Chris Shiflett / Rumba 18/09).

Haastattelu sai McCoyn leirissä aikaan melkoisen myräkän ja Andy on syvästi loukkaantunut Chrisin huumeväitteistä, jotka hän haluaa nyt itse kumota Rytmissä.

”Koko juttu on täysin käsittämätön. Siitä on nyt kymmenen vuotta, kun olen ollut viimeksi tekemisissä huumeiden kanssa. Ihmeellistä syyttää jostain sellaisesta, varsinkaan, kun ei ole nähnyt minun käyttävän huumeita”, Andy kummastelee.

McCoy toteaa, että hän syö edelleen voimakkaita reseptilääkkeitä pystyäkseen toimimaan putoamisonnettomuudesta johtuvien jalkasärkyjen vuoksi.

”Varsinkin tällaisella säällä – ne kun ovat rautaa täynnä – se on välttämätöntä.”

Oikea syy Chrisin lähtöön oli McCoyn mukaan hänen vaimonsa, joka komensi Shiflettin takaisin kotiin.

”Täytyy muistaa, että hän itse on parantuva huumeiden väärinkäyttäjä, joka on ollut puolitoista vuotta puhtaana. Sellaiset ihmiset ovat fanaattisia ja heidän mielestään buranakin on huume.

”Mä diggaan vetää joskus bissen ja röökiä, mutta sekin on ongelma näille NA-tyypeille (Narcotics Anonymous).”

Myös Angela McCoy tähdentää, että ehkä Chrisin lähtökohta kiertueelle ei ollut oikea.

”Kyse oli egosta, seksistä ja rahasta. Toisaalta, Chrisiä ei alun perinkään ajateltu bändin pysyväksi jäseneksi, joten…”, Angela kertoo.

Andy sanoo Chrisin lähdön syyn olevan henkilökohtaisissa suhteissa.

”Jäbällä on kolme lasta ja vaimo oli jättää Chrisin jo puolitoista vuotta sitten, ellei hän olisi lopettanut sekoiluitaan. Hänellä oli erään helsinkiläisnaisen kanssa joku romanssi ja tämä sama helsinkiläisnainen oli nyt viimeisen yön hänen hotellihuoneessaan”, Andy kertoo ja lisää myös minibaarilaskun kertoneen omaa kieltään hotellivieraasta.

McCoy ei halua kertoa seuralaisen nimeä, mutta heittää vinkin.

”Se on aika tunnettu täällä Helsingissä ja soittaa yhdessä bändissä. Jengi voi päätellä tästä ihan itse.”

Loppubändi edelleen yhdessä

Andy painottaa sitä, että The Real McCoy -yhtye on edelleen kasassa ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Andy itse oli eilen studiossa valmistelemassa tulevaa levyä ja studioon on tarkoitus mennä joulukuussa.

”Mä en ole se jäbä, joka lähti bändistä. Ihmettelen, mitä Chris oikein huutelee. Mä tiedän, millainen pettymys voi olla, kun tapaa idolinsa. Mulle kävi niin, kun tapasin Chuck Berryn aikoinaan. Idolin tapaaminen ei ole aina helppoa. Ihmiset rakentavat idoleistaan omassa päässään jonkun unelmakuvan, mutta lopulta kaikki ovat vain ihmisiä”, McCoy toteaa.

Yhdeksi esimerkiksi hän ottaa jo lapsuudessaan todetun sylkiongelman, joka on läsnä Andyn elämän loppuun saakka.

”Mä otan suunkuivatustabletteja silloin, kun suu tuntuu olevan täynnä hiekkaa. Jos joskus tulee snadisti kuolaa, sekin tuntui olevan hänelle (Chrisille) ongelma. Ennemmin mä elän extrasyljen kanssa, mutta se oli erittäin epänormaalia sille”, Andy kertoo.

Eräiden silminnäkijöiden mukaan Andy ja Chris olisivat tapelleet Nosturin edessä. Andyn mukaan kyse oli jostain muusta.

”Chris on erittäin epätasapainoinen ihminen, jonka tunteet menevät ylös ja alas. Yhtäkkiä ennen Nosturin keikkaa se alkoi uhkailla mua väkivallalla. Angela sanoi siihen, että jos lyöt, me ei lyödä takaisin, mutta vedetään oikeuteen.”

”Mitä ihmiset näkivät Nosturin ulkopuolella oli oikeasti sitä, että Chris itki lopulta mun olkapäätä vasten. Se ei ollut tappelu”, Andy painottaa.

McCoy harmittelee sitä, että Chris otti suojakilvekseen oman lapsensa ja kehitteli lähdönsä syyksi tarinan lapsen sairastumisesta.

”Se oli sen idea. Musta on tosi köyhää käyttää lasta omana anteeksipyyntönään ja peittelynä. Mä olin sitä vastaan, mutta jos hän itse haluaa niin tehdä, niin menköön.”

Andy kertoo, miten Chris alun perin ajatteli bändipestiään ja kiertuetta lystinpitoreissuna.

”Hän vihasi Suomea ja kaamosaikana maa ei tietenkään ole kauneimmillaan. Olimme Porissa, Tampereella ja lopulta Helsingissä ja hän vertasi tätä Puolaan. Mä loukkaannuin siitä helvetisti. Kävin itse kuitenkin Puolassa kommunistiaikaan ja – anteeks vaan – meillä on aika hyvät oltavat verrattuna siihen, mitä mä siellä näin”, Andy jyrähtää.

McCoyt suhtautuvat tulevaan nyt kuitenkin positiivisesti ja edelleen vanhat suunnitelmat bändin suhteen pitävät paikkaansa.

”Materiaalia on tulossa. Pitää vielä sanoa, että Danne Lagerstedt (basso) tunsi minut jo silloin, kun mulla nimenomaan oli kovaa kamaa ja siinä on hyvä todistaja, jos näille asioille haluaa vielä lisää todistajia”, Andy päättää.